Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waller (Fed): Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να μειώσουμε τα επιτόκια

Waller (Fed): Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να μειώσουμε τα επιτόκια
Όταν ο καιρός θα είναι σωστός να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια, είπε το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Christopher Waller
Απορρίπτει τη μείωση επιτοκίων τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Christopher Waller.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, "Όταν ο καιρός θα είναι σωστός να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια, νομίζω ότι θα μπορούν και θα πρέπει να μειωθούν με μεθοδικό και προσεκτικό τρόπο", ανέφερε ο αξιωματούχος σε ομιλία του στο Brookings Institution.
Αν και στο παρελθόν η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια της με ταχύ ρυθμό και σε άλλες περιπτώσεις έχει πραγματοποιήσει μεγάλες μειώσεις, αυτό το έτος ο Waller δεν βλέπει "τον λόγο να κινηθούμε τόσο γρήγορα ή να μειώσουμε τόσο δραματικά όσο στο παρελθόν".
Η καλή κατάσταση της οικονομίας δίνει στην Fed την ευελιξία να μειώσει τα επιτόκια της όταν και ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, ανέφερε. Τα εισερχόμενα στοιχεία θα καθορίσουν τον χρόνο και τον αριθμό των μειώσεων στα επιτόκια, πρόσθεσε.
Ο Waller εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 1% με 2% το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με την ανεργία κάτω από το 4% και τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 2% τους τελευταίους 6 μήνες "είναι ίσως το καλύτερο που μπορεί να ευχηθεί κανείς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης