Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση - ποταμός από τον Putin: Η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα τεθεί πολύ σύντομα σε αμφισβήτηση

Παρέμβαση - ποταμός από τον Putin: Η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα τεθεί πολύ σύντομα σε αμφισβήτηση
Η Ουκρανία άκουσε τον Johnson και έκανε πίσω στις ειρηνευτικές συνομιλίες, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας
Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε και αν συνεχιστεί αυτό, η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης της Ρωσίας.
«Εάν αυτό που συνεχίζεται τώρα συνεχιστεί, αυτό που συμβαίνει τώρα - και τώρα είναι εντελώς προφανές: όχι μόνο η αντεπίθεσή τους απέτυχε, αλλά η πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων - αν συνεχιστεί αυτό, τότε η ζημιά στο ουκρανικό κράτος θα είναι ανεπανόρθωτη , θα μπορούσε να γίνει πολύ σοβαρό πλήγμα», τόνισε με νόημα ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ουκρανία άκουσε τον Johnson και έκανε πίσω στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Επιπλέον, ο Putin σημείωσε ότι η φόρμουλα ειρήνης του Volodymyr Zelensky εγείρει απαγορευτικές απαιτήσεις για ειρηνικό διάλογο.
«Όσον αφορά αυτή τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, υπάρχει μια προσπάθεια να μας ενθαρρύνουν να εγκαταλείψουμε τα κέρδη που πετύχαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτό είναι αδύνατο, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι αδύνατο», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Μια μέρα αργότερα πέταξαν όλες τις συμφωνίες στα σκουπίδια, τώρα είπαν δημόσια, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής αυτής της στενής διαπραγματευτικής ομάδας <...> "ναι, ήμασταν έτοιμοι, αλλά το χάσαμε, γιατί ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός κ. ο "κ. Boris"και μας έπεισε να μην εφαρμόσουμε αυτές τις συμφωνίες. Λοιπόν, είναι ηλίθιοι, ή όχι; Και λένε ευθέως: και αν είχαμε συμφωνήσει σε αυτό, όλα θα είχαν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, πριν από ενάμιση χρόνο» επεσήμανε σε οξείς τόνους αναφορικά με τις πρότερες ειρηνευτικές διεργασίες.
Ενώ πρόσθεσε πως μια τέτοια απόφαση της ουκρανικής ηγεσίας καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι «δεν είναι ανεξάρτητοι άνθρωποι».

Τα ουκρανικά χτυπήματα σε κατοικημένες πόλεις δεν υπηρετούν καμία στρατηγική - Θέλουν να αποπροσανατολίσουν

Αναφορικά με τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας εξήγησε ότι έτσι το Κίεβο θέλει να δείξει την «ικανότητά» του να απαντά στις ενέργειες της Μόσχας, καθώς και να αποσπά την προσοχή από τις αποτυχίες στο μέτωπο.
«Οι άνθρωποι από το εξωτερικό ρωτούν: γιατί οι αρχές του Κιέβου κάνουν αυτό που κάνουν - βομβαρδίζουν ειρηνικές πόλεις, κατοικημένες περιοχές, χτυπούν πλατείες - ποια είναι η στρατιωτική έννοια σε αυτό; Καμία. Μηδέν. Γιατί το κάνουν αυτό; Υπάρχει μια απάντηση Πρώτον - δείξτε τους ανθρώπους σας και τους χορηγούς τους, που δίνουν χρήματα για όπλα και πυρομαχικά, για να δείξουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ενέργειες της Ρωσίας» σημείωσε στον απόηχο των ουκρανικών επιθέσεων στο Belgorod.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν στοχευμένα πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές και επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.

Εθνικιστικά στοιχεία προωθούν την ατζέντα τους στο Κίεβο

Υποστήριξε, δε, ότι η Ρωσία πάντα υπερασπιζόταν και θα υπερασπιστεί τώρα τα συμφέροντά της.
Ταυτόχρονα, συνέχισε, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, οι εθνικιστικές ιδέες αποδείχθηκαν ισχυρότερες στο γειτονικό κράτος.
Υπενθύμισε ότι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας προέβλεπε ρητά πως η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ουδέτερο κράτος.
«Αυτά τα εθνικιστικά στοιχεία αποδείχθηκαν πιο επιθετικά και άρχισαν να προωθούν την ατζέντα τους. Έτσι οδήγησαν όλα στη σημερινή κατάσταση», ανέφερε με έμφαση.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέληξε, εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη ποτέ δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως κάτι άλλο από μέρος της Ρωσίας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης