Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής παραιτήθηκε λόγω... κλεπτομανίας σε καταστήματα ρούχων - Το απέδωσε στο άγχος της... δουλειάς

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής παραιτήθηκε λόγω... κλεπτομανίας σε καταστήματα ρούχων - Το απέδωσε στο άγχος της... δουλειάς
Η παραίτησή της την Τρίτη 16/1 έρχεται μετά την καταγραφή της σε πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που την δείχνουν να κλέβει μια τσάντα από μια μπουτίκ στο Οκλαντ

Μια βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από πολλαπλές καταγγελίες για κλοπές σε καταστήματα, τις οποίες η αστυνομία ερευνά.
Η Grahman, του Κόμματος των Πρασίνων, φέρεται να έχει κλέψει τουλάχιστον τρεις φορές από δύο καταστήματα ρούχων - το ένα στο Οκλαντ και το άλλο στο Ουέλινγκτον.
Η πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ έγραψε ιστορία το 2017 ως η πρώτος πρόσφυγας στην κυβέρνηση της χώρας. Κάποτε, μάλιστα, κατείχε και το χαρτοφυλάκιο δικαιοσύνης του κόμματός της.
Το άγχος που σχετίζεται με την εργασία την έκανε να συμπεριφέρεται εντελώς εκτός του χαρακτήρα της, ισχυρίστηκε η ίδια. «Εχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους και λυπάμαι πολύ», ομολόγησε.
Η Grahman έφυγε από το Ιράν ως παιδί με την οικογένειά της, στην οποία δόθηκε πολιτικό άσυλο στη Νέα Ζηλανδία.
Η παραίτησή της την Τρίτη 16/1 έρχεται μετά την καταγραφή της σε πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που την δείχνουν να κλέβει μια τσάντα από μια μπουτίκ στο Οκλαντ.

Η 42χρονη ανέφερε σε δήλωσή της ότι οι ενέργειές της δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς που περιμένει ο λαός από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους
. «Δεν είναι μια συμπεριφορά που μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν είναι λογική με κανέναν τρόπο και μετά από ιατρική αξιολόγηση καταλαβαίνω ότι δεν είμαι καλά», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να δικαιολογήσει τον εαυτό της.
«Η επαγγελματίας ψυχικής υγείας που βλέπω λέει ότι η πρόσφατη συμπεριφορά μου είναι συνεπής με πρόσφατα γεγονότα που προκαλούν ακραία αντίδραση στρες και σχετίζονται με προηγουμένως μη αναγνωρισμένο τραύμα», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας την παραίτησή της, ο συναρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων, James Shaw, είπε ότι η βουλευτής δεχόταν «αρκετά συνεχείς απειλές για σεξουαλική βία, σωματική βία, απειλές θανάτου από την ημέρα που εξελέγη στο κοινοβούλιο». «Αυτό έχει προσθέσει υψηλότερο επίπεδο άγχους από αυτό που βιώνουν τα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου», είπε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης