Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davos: Αυτοί θα σώσουν τον κόσμο; Οι αξιωματούχοι συνεδριάζουν και ξεφαντώνουν – Αλλά ξέμειναν... από συνοδούς πολυτελείας

Davos: Αυτοί θα σώσουν τον κόσμο; Οι αξιωματούχοι συνεδριάζουν και ξεφαντώνουν –  Αλλά ξέμειναν... από συνοδούς πολυτελείας
Τι υπάρχει στο μενού φέτος; «Χαβιάρι, επιδόρπια με φύλλα χρυσού, selfie και συνοδοί πολυτελείας με 2.500 δολάρια τη νύχτα»
Σχετικά Άρθρα
Η 54η ετήσια συγκέντρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ξεκινά σήμερα 16/1 στο μικρό θέρετρο των Άλπεων, το Νταβός.
Περίπου 2.800 ηγέτες από 120 χώρες θα παρευρεθούν για να συζητήσουν τα πιο πιεστικά θέματα στον κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη και οι πανδημίες.
Παγκόσμιοι ηγέτες, πολιτικοί, ηγέτες επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, μέλη ΜΚΟ και θρησκευτικοί ηγέτες συζητούν σημαντικά προβλήματα και προσπαθούν να βρουν «λύσεις» σε ζητήματα που μαστίζουν τον κόσμο, αλλά υπάρχει και μία «μυστική» πλευρά:
Τι υπάρχει στο μενού φέτος; Λοιπόν, σύμφωνα με τους New York Post: «Χαβιάρι, επιδόρπια με φύλλα χρυσού, selfie και συνοδοί πολυτελείας με 2.500 δολάρια τη νύχτα».
Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ, η γαλλική εφημερίδα «20 minutes» ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στο φετινό φεστιβάλ... συνοδών του Νταβός:
Όποιος θέλει να κάνει κράτηση για συνοδό μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας "Titt4Tat" στην περιοχή του Νταβός, ή ακόμα και στην ανατολική Ελβετία, θα απογοητευτεί.
«Όλοι οι τοπικοί πάροχοι υπηρεσιών δεν έχουν άλλη διαθεσιμότητα την εβδομάδα του WEF», επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης. Η εξήγηση: Φυσικά οι παρευρισκόμενοι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Επιπλέον, το αλκοόλ και τα πάρτι συμβάλλουν στην υψηλή ζήτηση για τις συνοδούς πολυτελείας.
«Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλοί πελάτες στο Νταβός που δεν είναι ευαίσθητοι στις τιμές και που εκτιμούν το απόρρητο της εφαρμογής μας ακόμη περισσότερο. Γενικά, είναι λιγότερο για το σεξ και περισσότερο για τη λεγόμενη “εμπειρία φίλης”, δηλαδή την προσποίηση μιας οικείας σχέσης».
«Ανάλογα με τον πελάτη, μια κράτηση διαρκεί μεταξύ τεσσάρων και δώδεκα ωρών», είπε εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ, προσθέτοντας ότι το κόστος της υπηρεσίας της είναι περίπου 2.000 ελβετικά φράγκα (2.340 δολάρια).
Σε άλλο δημοσίευμα, ο ιστότοπος tnc.news αναφέρει: «Η σύνοδος κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είναι ένας συνδυασμός δύναμης και πλούτου, αλλά είναι επίσης ένας τόπος που προσφέρει τη γοητεία των διακριτικών υπηρεσιών συνοδείας για ελίτ πελάτες. Η πώληση σεξ είναι ένα νόμιμο και ρυθμιζόμενο εμπόριο στην Ελβετία, πράγμα που σημαίνει ότι το λεγόμενο παλαιότερο επάγγελμα του κόσμου επωφελείται επίσης από την οικονομική άνθηση που προκλήθηκε από την άφιξη του αποκλειστικού συνεδρίου στο ελβετικό ορεινό χωριό. Επιπλέον, οι εφαρμογές τύπου γνωριμιών διευκολύνουν από ποτέ τις ελίτ που ελπίζουν να αγοράσουν σεξ για να έρθουν σε επαφή με μια συνοδό. Είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση, όχι μόνο για τους συνοδούς αλλά και για τις ίδιες τις πλατφόρμες που είναι πλήρως κρατημένες για τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.
Ωστόσο, δεν είναι όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται σεξουαλικά. Ορισμένοι επαγγελματίες του σεξ προσφέρουν συντροφιά και συνοδεύουν στις εκδηλώσεις».
Οι τιμές που... ζαλίζουν:


Ενδεικτικά, μία κράτηση για την 32χρονη Μολδαβή, για δύο ημέρες, θα κόστιζε 8.000€.

Εν τέλει, εκτός από τις ανείπωτες σκοτεινές νύχτες του Νταβός, το WEF προσπαθεί να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη. Αυτό έρχεται μετά από λαϊκιστικά κινήματα που σάρωσαν τον δυτικό κόσμο και εταιρικές ελίτ που διαχειρίστηκαν κακώς την κρίση Covid και ώθησαν αποτυχημένες κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές που έχουν προκαλέσει οργή στην πλειοψηφία. Ένα σύμπτωμα αυτής της αποτυχίας είναι τα απογοητευτικά δημοσκοπικά δεδομένα του Αμερικανού προέδρου Biden.
«Αντιμετωπίζουμε έναν κατακερματισμένο κόσμο και αυξανόμενους κοινωνικούς διαχωρισμούς, που οδηγούν σε διάχυτη αβεβαιότητα και απαισιοδοξία. Πρέπει να οικοδομήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στο μέλλον μας, προχωρώντας πέρα από τη διαχείριση κρίσεων, εξετάζοντας τις βαθύτερες αιτίες των σημερινών προβλημάτων και χτίζοντας μαζί ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», σχολιάζει ο Klaus Schwab , ιδρυτής του WEF.
Αμφιβάλλουμε ότι το WEF θα είναι κοντά στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, αν κρίνουμε από τις επιλογές της ελίτ και τους αληθινούς σκοπούς της ετήσιας συνάντησης στο Νταβός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης