Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky μαινόμενος από το Davos: Αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να παγώσει - Να σταματήσουν οι δυτικές υποδείξεις για αποκλιμάκωση

Zelensky μαινόμενος από το Davos: Αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να παγώσει - Να σταματήσουν οι δυτικές υποδείξεις για αποκλιμάκωση
Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum ότι δεχόταν δυτικές πιέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos ότι δεν επιδιώκει να «παγώσει» η ένοπλη σύγκρουση της χώρας του με τη Ρωσία.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι δεχόταν δυτικές πιέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Θα μπορούσε το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία να οδηγήσει στο τέλος του; Δεν θέλω να αποδεχτώ την αλήθεια ότι οποιαδήποτε παγωμένη σύγκρουση τελικά θα αναζωπυρωθεί ξανά», τόνισε με νόημα.
Παραπέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος υπενθύμισε τις προσπάθειες να «παγώσει ο πόλεμος» στο Ντονμπάς το 2014, αν και σιώπησε τεχνηέντως για το γεγονός ότι ήταν το Κίεβο που αρνήθηκε να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση της ειρηνευτικής διευθέτησης.
Ταυτόχρονα, ζήτησε εκ νέου από τους ηγέτες των δυτικών χωρών να αυξήσουν την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία και επίσης τους επέπληξε ότι ενθάρρυναν το Κίεβο να αποκλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ανοιχτή η Ρωσία σε ειρηνευτικές συνομιλίες

Απεναντίας, οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με την Ουκρανία για την επίλυση της σύγκρουσης.
Παράλληλα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επεσήμανε ότι τα κύρια εμπόδια είναι η αδυναμία διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, που θεσμοθετήθηκε με διάταγμα του ίδιου του Zelensky, ως εκ τούτου, οι ουκρανικές πρωτοβουλίες «υποδηλώνουν την πλήρη απομόνωση του επίσημου Κιέβου από τις σύγχρονες πραγματικότητες», συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης