Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Shell τερματίζει όλες τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα

Wall Street Journal: Η Shell τερματίζει όλες τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα
Είχε προηγηθεί η λήψη αντίστοιχων προφυλακτικών μέτρων από την BP την QatarEnergy και τη Maersk
Διακόπτονται επ' αόριστον οι διελεύσεις και μεταφορές της Shell από την Ερυθρά Θάλασσα, υπό το φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης μεταξύ των ανταρτών Houthis και του πολυεθνικού στόλου της Δύσης υπό τις ΗΠΑ, που επιτηρεί στρατιωτικά την περιοχή.
Η σχετική απόφαση έγινε γνωστή διαμέσου σχετικού δημοσιεύματος της Wall Street Journal, που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές.
Πάντως εκπρόσωπος της Shell που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του πετρελαϊκού κολοσσού.
Επισημαίνεται ότι οι επιθέσεις των Houthis σε εμπορικά πλοία, καθώς και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στην Υεμένη, έχουν δώσει ισχυρό πλήγμα στη ναυσιπλοία και, κατ΄επέκτασιν, στο παγκόσμιο εμπόριο.
Οι επιθέσεις των Houthis σε εμπορικά πλοία από τα τέλη Νοεμβρίου ανέρχονται πλέον στις 30.
Στον απόηχο της κλιμακούμενης έντασης η BP και QatarEnergy, όπως και ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk έχουν, επίσης αναστείλει επ' αόριστον τα δρομολόγιά τους δια μέσου της Ερυθράς Θάλασσας.
Ενώ ο πρωθυπουργός του Κατάρ al-Thani, από το Νταβός, προέβλεψε ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχει ισχυρές επιπτώσεις στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
«Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές αλλά (…) είναι λιγότερο αποτελεσματικές» από αυτήν που ακολουθείται σήμερα, μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, εξήγησε ο al-Thani, η χώρα του οποίου είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς LNG παγκοσμίως.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης