Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Δεν μπορούμε να χαρίσουμε 50 δισ. στην Ουκρανία - Ξεχωριστός μηχανισμός χρηματοδότησης

Orban (Ουγγαρία): Δεν μπορούμε να χαρίσουμε 50 δισ. στην Ουκρανία - Ξεχωριστός μηχανισμός χρηματοδότησης
Ο Orban δήλωσε ότι οποιοσδήποτε χρηματοδοτικός μηχανισμός για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι ξεχωριστός από τον προϋπολογισμό της ΕΕ
Η βοήθεια προς την Ουκρανία κατά την καταπολέμηση της ρωσικής εισβολής θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην βλάπτει τον προϋπολογισμό της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban.
«Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία, κάτι που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που να μην βλάψει τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Αλλά το να χαρίσουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τέσσερα χρόνια εκ των προτέρων αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της ΕΕ.
Δεν γνωρίζουμε καν τι θα συμβεί», ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ξεχωριστή χρηματοδότηση

Ο Orban δήλωσε ότι οποιοσδήποτε χρηματοδοτικός μηχανισμός για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι ξεχωριστός από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η πρόταση της Ουγγαρίας για τη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού βασίζεται στην κατανομή της βοήθειας με βάση το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα.
"Εάν οι Βρυξέλλες το αποδεχθούν αυτό, τότε θα υπάρξει βοήθεια για την Ουκρανία, εκτός του προϋπολογισμού", ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.
"Αν όχι, τότε θα είμαι λυπημένος να σταματήσω αυτή τη διαδικασία", πρόσθεσε ο Orban.
Ο Orban μιλούσε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Robert Fiko, ο οποίος, όπως και ο Ούγγρος ομόλογός του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης