Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομερό το οπλοστάσιο των Ρώσων: Με υπερηχητικούς Zircon «εξοπλίζονται» τα υποβρύχια, μετά τους 72 πυραύλους Kalibr, Oniks

Τρομερό το οπλοστάσιο των Ρώσων: Με υπερηχητικούς Zircon «εξοπλίζονται» τα υποβρύχια, μετά τους 72 πυραύλους Kalibr, Oniks
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα υποβρύχια της 949A θα αναλάβουν στρατιωτικά καθήκοντα παρόμοια με αυτά που κάνουν τα υποβρύχια της κλάσης Yasen
Ο διοικητής του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού ναύαρχος Viktor Liina επιβεβαίωσε ότι τα υποβρύχια Antey 949A της χώρας εκσυγχρονίζονται και θα εξοπλιστούν με νέα όπλα.
Νωρίτερα, πηγή του Sputnik στην ναυπηγική βιομηχανία είπε ότι τα υποβρύχια θα γίνουν τα πιο βαριά οπλισμένα σκάφη με έως και 72 πυραύλους κρουζ επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kalibr, Oniks και Zircon.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα υποβρύχια της 949A θα αναλάβουν στρατιωτικά καθήκοντα παρόμοια με αυτά που κάνουν τα υποβρύχια της κλάσης Yasen.
«Ο εκσυγχρονισμός ενός υποβρυχίου του Project 949 βρίσκεται σε εξέλιξη. θα εξοπλιστεί με νέο πυραυλικό σύστημα, νέα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και επικοινωνιών και θα υπάρξουν νέες βοηθητικές υπηρεσίες. Έχει άλλο όγκο μετατόπισης, αλλά θα λύσει εργασίες παρόμοιες με τους υποβρύχιους Yasen», δήλωσε ο ναύαρχος Viktor Liina στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Τα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων Yasen είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr και Oniks.
Στο μέλλον, τα οπλοστάσια τους θα ενισχυθούν με υπερηχητικά Zircon που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καταστρέφουν εχθρικά πλοία.
russia_102159_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης