Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισία - Ο Γερμανός Scholz καταρρέει και κατασκευάζει ψεύτικα σενάρια τρόμου με Ρωσία για να επισκιάσει το οικονομικό χάος

Απελπισία - Ο Γερμανός Scholz καταρρέει και κατασκευάζει ψεύτικα σενάρια τρόμου με Ρωσία για να επισκιάσει το οικονομικό χάος
Πάνω από το 70% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον Scholz, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για την Bild.
Η Γερμανία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025 μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, ανέφερε η Bild επικαλούμενη μυστικό έγγραφο της Bundeswehr του Γερμανικού στρατού.
Πρόκειται προφανώς για μια απέλπιδα προσπάθεια του Γερμανού καγκελαρίου Scholz, ο οποίος έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα οικονομικά τους δεινά.

Σύμφωνα με την Bild επικαλούμενη απόρρητο γερμανικό στρατιωτικό έγγραφο, η κλιμάκωση θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο 2024 με την έναρξη της νέας ρωσικής αντεπίθεσης κατά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με την Bild, ο γερμανικός στρατός θεωρεί το χάσμα Suwałki μεταξύ της Λευκορωσίας και της ρωσικής περιοχής του Καλίνινγκραντ ως τον πιο πιθανό τόπο σύγκρουσης.
Μια κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί τον Οκτώβριο εάν η Ρωσία αναπτύξει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στο Καλίνινγκραντ και από τον Δεκέμβριο του 2024, μια τεχνητά προκληθείσα «συνοριακή σύγκρουση» και «συγκρούσεις με πολλά θύματα» θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν καθώς η Ρωσία θα εκμεταλλευόταν το πολιτικό χάος στις ΗΠΑ μετά τις προεδρικές εκλογές.
«Οι ενέργειες της Ρωσίας και της Δύσης περιγράφονται με ακρίβεια, υποδεικνύοντας την τοποθεσία και τον μήνα, και θα κορυφωθούν με την ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατευμάτων, 300.000 στρατιωτών συγκεκριμένα του ΝΑΤΟ και την επικείμενη έναρξη του πολέμου το καλοκαίρι του 2025».

Ωστόσο, οι συντάκτες του άρθρου αφήνουν ανοιχτό το ερώτημα πώς θα τελειώσει αυτή η υποθετική κλιμάκωση.

Αυτή είναι, φυσικά, μια γελοία πρόταση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, ειδικά καθώς η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν επιθυμεί σύγκρουση με το ΝΑΤΟ ή οτιδήποτε πέρα από την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Μάλλον, αυτή είναι μια προσπάθεια του καγκελαρίου Scholz να εμφυσήσει έναν αδικαιολόγητο φόβο στη γερμανική κοινωνία καθώς η δημοτικότητά του συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα στο πλαίσιο μιας οικονομίας που κατρακυλάει και των συνεχιζόμενων αποτυχημένων πολιτικών.

Πάνω από το 70% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον Scholz, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για την Bild.
Συγκεκριμένα, το 72% των ψηφοφόρων δεν εγκρίνει τις επιδόσεις του, δηλαδή τρεις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Μόνο ένας στους πέντε, το 20%, πιστεύει ότι ο Scholz έχει κάνει καλή δουλειά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 76% των ερωτηθέντων είναι γενικά δυσαρεστημένοι με αυτό που κάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ μόνο το 17% των πολιτών είναι ικανοποιημένο.
Είναι ο χειρότερος δείκτης του κυβερνώντος συνασπισμού από τότε που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021, σημείωσε η Bild.

Το 2023, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Scholz αντιμετώπισε πολυάριθμες οικονομικές και άλλες προκλήσεις που υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη του κοινού.
Οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, που επιδεινώθηκαν από τη δημοσιονομική πολιτική, υπονόμευσαν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, γεγονός που προκάλεσε ευρεία δυσαρέσκεια.
Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και η αντιληπτή αναποφασιστικότητα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ενεργειακή πολιτική μετά την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τροφοδότησε περαιτέρω τον σκεπτικισμό μεταξύ των ψηφοφόρων.
Η κρίση ηγεσίας, που χαρακτηρίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και διαφωνίες, έβλαψε την αποτελεσματικότητα και τη συνοχή της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτό που απογοητεύει ιδιαίτερα τους Γερμανούς είναι το γεγονός ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία έχει γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε όγκο, ενώ η Γερμανία βρίσκεται σε ύφεση.
Με το έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού που υπολογίζεται σε περίπου 60 δισ. ευρώ, φαίνεται να απειλείται το ίδιο το μοντέλο της γερμανικής οικονομίας.

Η Γερμανία βρίσκεται επίσημα σε ύφεση και αναμένεται να έχει κλείσει το 2023 με πτώση του ΑΕΠ κατά περίπου 0,3%, σύμφωνα με πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα στην ευρωζώνη, δεδομένου ότι η πρόβλεψη ανάπτυξης για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023 είναι 0,6%.
Μεταξύ των αιτιών είναι η ενεργειακή κρίση που έπληξε περισσότερο τη Γερμανία από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ένωση, κυρίως επειδή οι Γερμανοί μείωσαν την παροχή ρωσικής ενέργειας μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.

Επιπλέον, με την αύξηση των τιμών της ενέργειας λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Γερμανία υπέστη επίσης αύξηση του γενικού πληθωρισμού τιμών στην οικονομία, αναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια, επηρεάζοντας έτσι την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και επηρεάζοντας την κατανάλωση.
Κατά συνέπεια, οι γερμανικές εταιρείες όχι μόνο έχασαν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα με την εφαρμογή κυρώσεων κατά των Ρώσων, αλλά πλέον η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να μπει σε μια διαδικασία αποβιομηχάνισης.

Έκρηξη της ακροδεξιάς

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ακροδεξιά βιώνει μια εκπληκτική ανάκαμψη.
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει σημειώσει υψηλό ποσοστό αποδοχής όλων των εποχών 24% και έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μερικές ακόμη εκατοστιαίες μονάδες με την τεράστια αποτυχία του κυβερνώντος συνασπισμού.

Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η Γερμανία βιώνει μια ραγδαία παρακμή, όλα αυτά υποκινούμενα από τις απερίσκεπτες πολιτικές του Scholz που έδινε προτεραιότητα στα αμερικανικά συμφέροντα αντί για τα γερμανικά, και τώρα καταφεύγει σε μια ψεύτικη ρωσική απειλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης