Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά Ρωσία - Βόρεια Κορέα - Lavrov: Η εφαρμογή των συμφωνιών Putin - Kim σε πλήρη εξέλιξη

Πιο κοντά Ρωσία - Βόρεια Κορέα - Lavrov: Η εφαρμογή των συμφωνιών Putin - Kim σε πλήρη εξέλιξη
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι έχει "θερμές αναμνήσεις" από την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στις εναρκτήριες δηλώσεις του στις συνομιλίες με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Choe Son Hui.
"Αυτή η συνάντηση είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνοψίσουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ενεργών εργασιών που ξεκίνησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Σεπτεμβρίου μεταξύ του προέδρου Putin και του προέδρου Kim Jong Un, στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι.
Οι σχετικές εργασίες διεξάγονται ήδη ενεργά", δήλωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι έχει "θερμές αναμνήσεις" από την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ πέρυσι και τη "θαυμάσια φιλοξενία" που του παρείχε η βορειοκορεατική πλευρά.

Ανάπτυξη σχέσεων

Ο  Lavrov τόνισε επίσης τη σημασία της συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής των δύο χωρών τον Νοέμβριο του 2023.
"Άλλες διμερείς ανταλλαγές έλαβαν χώρα σε υπηρεσιακό, υπουργικό και περιφερειακό επίπεδο.
Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του υπουργού σας για τον σωματικό πολιτισμό και τον αθλητισμό στο φόρουμ "Ρωσία - μια αθλητική δύναμη" που πραγματοποιήθηκε στο Περμ τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο υπουργός πολιτισμού σας συμμετείχε ενεργά στο διεθνές πολιτιστικό φόρουμ του Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Θαλάσσιας Περιφέρειας με επικεφαλής τον κυβερνήτη Kozhemyako στη ΛΔΚ τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν επίσης πολύ χρήσιμη.
Αναμφίβολα, οι επαφές αυτές είναι μόνο η αρχή ενός κοπιαστικού, αλλά πολύ παραγωγικού και ευχάριστου έργου, το οποίο αποσκοπεί στη συνολική ανάπτυξη των σχέσεών μας", συνόψισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης