Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονός ευρωβουλευτής: Αφού η Ουκρανία θέλει στρατιώτες, η ΕΕ να στείλει πίσω τους 800.000 που ζουν εδώ παράνομα, σαν δειλοί

Εσθονός ευρωβουλευτής: Αφού η Ουκρανία θέλει στρατιώτες, η ΕΕ να στείλει πίσω τους 800.000 που ζουν εδώ παράνομα, σαν δειλοί
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Zelensky δήλωσε ότι η στρατιωτική διοίκηση ζήτησε να επιστρατευτούν ακόμη 500 χιλιάδες άτομα
Ο Εσθονός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jaak Madison κάλεσε την ΕΕ να παραδώσει στο Κίεβο, όλους εκείνους τους Ουκρανούς που «έφυγαν παράνομα από τη χώρα» και ζουν στην επικράτεια της ένωσης.
«Την περασμένη εβδομάδα καλωσορίσαμε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky στο Ταλίν, και ο ίδιος είπε ξεκάθαρα: χρειάζονται άντρες, χρειάζονται... περισσότεροι άντρες, γιατί χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ουκρανική πλευρά στο μέτωπο.
Αλλά υπάρχουν σχεδόν 800 χιλιάδες Ουκρανοί άνδρες που ζουν στην Ευρώπη, έχοντας παραβιάσει νόμους ενώ έχουν εγκαταλείψει τη χώρα παράνομα, ως δειλοί...
Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία με τους δικούς της άνδρες», είπε ο ευρωβουλευτής στη συνεδρίαση του ΕΚ.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Zelensky δήλωσε ότι η στρατιωτική διοίκηση ζήτησε να επιστρατευτούν ακόμη 500 χιλιάδες άτομα στον στρατό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εισήχθη στο Verkhovna Rada ένα νομοσχέδιο για την επιστράτευση, το οποίο εισήγαγε αυστηρότερα μέτρα κατά όσων δεν εμφανίζονται σε κλήτευση.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η μείωση του αριθμού των κατηγοριών ατόμων που δικαιούνται σε αναβολή, ενώ επίσης επέτρεπε τη στράτευση και σε άτομα με μερική αναπηρία.
Μετά τις πληροφορίες περί του νέου νομοσχεδίου που διέρρευσαν, ουρές Ουκρανών που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, σχηματίστηκαν σε σημεία ελέγχου στα σύνορα με χώρες της ΕΕ.
Στο πλαίσιο των έντονων διαφωνιών γύρω από το νομοσχέδιο, πολλοί βουλευτές του ουκρανικού κοινοβουλίου το επέκριναν και έτσι το νομοσχέδιο επεστράφη στην κυβέρνηση για αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης