Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Blinken σε Zelensky: Η βοήθεια των ΗΠΑ θα συνεχιστεί

Διαβεβαιώσεις Blinken σε Zelensky: Η βοήθεια των ΗΠΑ θα συνεχιστεί
Αμερικάνοι και Ουκρανοί εξετάζουν την κατάσταση στο μέτωπο και τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας
Διαβεβαιώσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο θα συνεχιστεί παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν στο Κογκρέσο παρείχε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη μας προς την Ουκρανία και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με το Κογκρέσο για να το επιτύχουμε.
Ξέρω ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι μας θα πράξουν το ίδιο» φέρεται να είπε ο Blinken στον Zelensky στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
Υπενθυμίζεται πως τα διαθέσιμα κεφάλαια για την Ουκρανία έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να απαιτείται η έγκριση νέας χρηματοδότησης από το Κογκρέσο.

Υπό εξέταση τι συμβαίνει στο μέτωπο

Εν τω μεταξύ, ο Andrei Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky είχε συνάντηση στο Davos με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan.
«Στο Davos συναντηθήκαμε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Jake Sullivan...
Συζητήσαμε την κατάσταση στο μέτωπο, τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τη δουλειά για την «φόρμουλα ειρήνης», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Yermak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης