Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα - Η Maersk στέλνει δύο πλοία με σημαία ΗΠΑ

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα - Η  Maersk στέλνει δύο πλοία με σημαία ΗΠΑ
Και τα δύο πλοία πέρασαν το στενό με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού AIS για να μην εντοπιστούν
Δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, έστειλε η Maersk, τα οποία μετέφεραν αγαθά για τον στρατό και την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη δανέζικη εταιρεία και τα δεδομένα παρακολούθησης των πλοίων.
Η Maersk και άλλες μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δώσει εντολή σε εκατοντάδες εμπορικά πλοία να μείνουν μακριά από το στενό Bab al-Mandab κοντά στην Υεμένη, στέλνοντας τα πλοία στη μακρύτερη διαδρομή γύρω από την Αφρική σε απάντηση στις επιθέσεις κατά της ναυτιλίας από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Houthi.
Σύμφωνα με το Reuters, τα δύο πλοία υπό αμερικανική σημαία, τα Maersk Sentosa και Maersk Kensington, απέπλευσαν από τη Σαλαλάχ του Ομάν μέσω του στενού Bab al-Mandab και κατευθύνονταν βόρεια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της LSEG.

Απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού

Και τα δύο πλοία πέρασαν το στενό με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού AIS για να μην εντοπιστούν.
Το Maersk Kensington επανεμφανίστηκε στις 0818 GMT την Τρίτη, ενώ το Maersk Sentosa εθεάθη να έχει ενεργοποιήσει το AIS στις 2211 GMT τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα.
Το Maersk Sentosa και το Kensington, με χωρητικότητα 6.500 και 6.200 εικοσάποδων εμπορευματοκιβωτίων, αντίστοιχα, ανήκουν στην Maersk Line Limited, αμερικανική θυγατρική της δανέζικης εταιρείας.
Με στόλο 20 μικρότερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η μονάδα μεταφέρει εμπορεύματα για αμερικανικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Άμυνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η USAID, δήλωσε η Maersk.
"Τα λίγα πλοία της Maersk Line Limited που πραγματοποιούν τη διέλευση το κάνουν κοντά στα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τα οποία έχουν μειώσει τους κινδύνους για τα πληρώματα και το φορτίο", ανέφερε η Maersk στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης