Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,5% - Θα καθυστερήσουν οι μειώσεις επιτοκίων

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,5% - Θα καθυστερήσουν οι μειώσεις επιτοκίων
Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μετά τα σχόλια κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΚΤ για καθυστέρηση στις μειώσεις επιτοκίων
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί μετά τα σχόλια κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΚΤ για καθυστέρηση στις μειώσεις επιτοκίων.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,49% στις 16.537 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,4% στις 7.563 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.385 με πτώση -0,4%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,4% στις 30.191 μονάδες.

Αποφυγή ρίσκου

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι εύθραυστη στην Ευρώπη, καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιστάθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού στις αρχές του έτους.
"Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μειώσεις, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός", δήλωσε τη Δευτέρα ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Joachim Nagel, γνωστό γεράκι.
"Θέλω να δω νέα δεδομένα. Θα περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα δούμε".
Ο πληθωρισμός των καταναλωτών της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο 2,9% τον Δεκέμβριο, από 2,4% τον προηγούμενο μήνα, αντιστρέφοντας έξι μήνες συνεχών μειώσεων.
Επιπλέον, ο Robert Holzmann, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, δήλωσε ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να "ποντάρουν" στο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει καθόλου τα επιτόκια φέτος, υπό το φως των συγκρούσεων στην Ερυθρά Θάλασσα που ανεβάζουν το κόστος της ναυτιλίας μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Γερμανία: Στο 3,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2023

Στο 3,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2023.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,1% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 12,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης