Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaja Kallas (Πρωθυπουργός Εσθονίας): Η Ευρώπη έχει 3 με 5 χρόνια για να εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσει την Ρωσία

Kaja Kallas (Πρωθυπουργός Εσθονίας): Η Ευρώπη έχει 3 με 5 χρόνια για να εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσει την Ρωσία
Σύμφωνα με την Kaja Kallas, μακροπρόθεσμα το ΝΑΤΟ πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική «περιορισμού» της Ρωσίας, παρόμοια με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η Ευρώπη έχει τρία έως πέντε χρόνια για να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι η Ρωσία θα αποτελέσει «απειλή» για την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas στους Βρετανικούς Times, επικαλούμενος εκτιμήσεις εσθονικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών μας, αυτό θα συμβεί σε τρία έως πέντε χρόνια, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ενότητα της θέσης μας σχετικά με την Ουκρανία», είπε η Kaja Kallas.
Σύμφωνα με την Kaja Kallas, μακροπρόθεσμα, το ΝΑΤΟ πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική «περιορισμού» της Ρωσίας, παρόμοια με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Μόλις πρόσφατα, η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr, ανέφερε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025.
Η αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε στο δημοσίευμα με ειρωνεία, χαρακτηρίζοντάς το περσινό ωροσκόπιο για τους Ιχθύς στον Καρκίνο.
Σύμφωνα με την Ρωσία, η Γερμανία θα πρέπει να ανησυχεί για την εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία και όχι για το άρθρο της Bild.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης