Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της Κίνας στη «διάσκεψη κορυφής για την ειρήνη»

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της Κίνας στη «διάσκεψη κορυφής για την ειρήνη»
Ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, είπε ότι το Κίεβο θέλει να πραγματοποιήσει συνόδους κορυφής για να εγκρίνει την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης»
Ο Zelensky, ο οποίος απαγόρευσε επίσημα τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin δια νόμου, μίλησε ξανά για επίλυση της σύγκρουσης σύμφωνα με τη «φόρμουλα ειρήνης» του Κιέβου και τόνισε ότι η ουκρανική πλευρά ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της Κίνας στη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης».
Ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, είπε ότι το Κίεβο θέλει να πραγματοποιήσει συνόδους κορυφής για να εγκρίνει την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης».
Ωστόσο ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ότι η διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι αδύνατη.
Με τη σειρά του, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου είπε ότι η συνάντηση χωρών σύμφωνα με τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky στο Davos χωρίς τη Ρωσία στερείται προοπτικών και οποιουδήποτε αποτελέσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης