Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτος κυρίαρχος ο Trump: Το εκπληκτικό comeback και η συντριπτική νίκη στην Iowa με 51% - Έχασε μόνο μια κομητεία για... μια ψήφο

Απόλυτος κυρίαρχος ο Trump: Το εκπληκτικό comeback και η συντριπτική νίκη στην Iowa με 51% - Έχασε μόνο μια κομητεία για... μια ψήφο
Νομίζω πως τώρα είναι καιρός η χώρα μας να ενωθεί ανέφερε σε μήνυμά του ο Donald Trump
(upd10) Τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου επιβεβαίωσε ο Donald Trump, ο οποίος πέτυχε μια εκκωφαντική νίκη στην Πολιτεία της Iowa, όπου και ανακηρύχθηκε πρώτος λαμβάνοντας το 51,1% των ψήφων, αφήνοντας περίπου τριάντα μονάδες πίσω τον δεύτερο Ron DeSantis.
Με καταμετρημένο το 99% των ψηφοδελτίων, ο Trump έλαβε το 51%, ο Ron DeSantis το 21,2%, η Nikki Haley το 19,1%, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ του Ρεπουμπλικάνου Bob Dole, ο οποίος είχε επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές του 1988 με μια διαφορά της τάξης του 12,8%.
Όσον αφορά τον επιχειρηματία Vivek Ramaswamy, αυτός έλαβε κάτω από 8% και ανακοίνωσε το τέλος της εκστρατείας του, εκφράζοντας τη στήριξη του στον Trump και αναφέροντας πως «ο κόσμος έχει εκφράσει ξεκάθαρα ποιον θέλει στον Λευκό Οίκο».
Άμεση ήταν η απάντηση του Trump: «Σε ευχαριστώ Vivek, είναι μεγάλη τιμή».

Tα αποτελέσματα

Βάσει των αποτελεσμάτων με καταμετρημένο το 99% ο Trump έλαβε 56.260 ψήφους και εκλέγει 20 εκλέκτορες και ακολουθεί δεύτερος ο Ron DeSantis με 23.420 ψήφους και 8 εκλέκτορες.
Τρίτη η Nikki Halye με 21.085 ψήφους και 7 εκλέκτορες και τέταρτος ο Vivek Ramaswamy με 8.449 ψήφους και 3 εκλέκτορες.
5_110.JPG
Έχασε μια κομητεία... για μια μόνο ψήφο

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά της εκλογικής αναμέτρησης είναι ότι ο Trump έχασε μόλις μια κομητεία, αυτή του Johnson και μόλις ... για μια ψήφο.
Συγκεκριμένα, η Haley έλαβε 1.271 ψήφους έναντι 1.270 του Trump.
4321.JPG
Απόλυτη κυριαρχία


Πρόκειται για μια εκλογική νίκη - με μια διαφορά από το δεύτερο που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ - που επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία του Donald Trump στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Νίκη που έρχεται παρά τις ανοιχτές υποθέσεις του με την αμερικανική Δικαιοσύνη και τις τέσσερις ποινικές κατηγορίες που τον βαρύνουν, γεγονός που ούτε αυτό έχει προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με την εκλογική αυτή επικράτηση του ο Trump, ο οποίος δεν συμμετείχε ούτε σε ένα debate με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, επιβεβαίωσε πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα... είναι δικό του

Thank you Iowa

Στο πρώτο του μήνυμα μετά την ανακοίνωση των πρώτων ασφαλών εκλογικών αποτελεσμάτων, ο Trump ευχαρίστησε τους πολίτες της Πολιτείας της Iowa.
«Σε ευχαριστώ Iowa, σας αγαπώ όλους» ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Truth Social ο Trump, ο οποίος παράλληλα έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας σε όλους τους Αμερικάνους.
«Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί (...).
Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς» υποστήριξε ο Trump απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του.
Ήταν μάλιστα τέτοια η ικανοποίηση του που φρόντισε να αφήσει στην άκρη τα αιχμηρά σχόλια του κατά των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του, τους οποίους και χαρακτήρισε πολύ έξυπνους και πολύ ικανούς ανθρώπους.

Παραδοχή Biden: Είναι το φαβορί για τους Ρεπουμπλικάνους

Την κυριαρχία του Trump επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Joe Biden.
«Είναι το καθαρό φαβορί της άλλης πλευράς σε αυτό το σημείο» ανέφερε σε ανάρτηση του στο X ο Biden, ο οποίος κάλεσε όσους Αμερικανούς τάσσονται υπέρ του να συνεισφέρουν χρήματα.

Η κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το ενδιαφέρον εστιάζει στην κούρσα για τη δεύτερη θέση μεταξύ του DeSantis και της Haley, οι οποίοι θέλουν να πείσουν τους χορηγούς και τους υποστηρικτές τους ότι έχουν δυναμική και ότι μπορούν να προκαλέσουν τον Trump.
Τα αποτελέσματα της Iowa διατηρούν σε κάθε περίπτωση τόσο τον DeSantis όσο και την Haley στο «παιχνίδι», αν και παραμένει η διάσπαση στην «αντιπολίτευση» του Trump.
Την αισιοδοξία του άλλωστε εξέφρασε ο DeSantis, ο οποίος απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, είπε πως «στην Iowa βγάλαμε το εισιτήριο μας» υπονοώντας προφανώς τη συνέχεια του εκλογικού του αγώνα.

Σε 8 ημέρες η δεύτερη αναμέτρηση

Σημειώνεται πως σε 8 ημέρες από σήμερα, δηλαδή στις 24/1 ακολουθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην Πολιτεία του New Hampshire.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Trump προηγείται με ελαφρύ προβάδισμα της Haley, ενώ ο DeSantis φέρεται να έχει μείνει πολύ πίσω.

Πιστεύουν τον Trump

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Edison Research, οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στηρίζουν ευρέως τον Trump.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το ένα τρίτο όσων ψήφισαν, υποστήριξε πως ο Trump θα ήταν ακατάλληλος για πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν καταδικάζοταν για κάποιο από τα αδικήματα που κατηγορείται.
Επιπλέον, τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζουν πως ο Biden δεν κέρδισε νόμιμα τις προεδρικές εκλογές του 2020, αποδεχόμενοι τα επιχειρήματα του Trump περί εκλογικής νοθείας.

CNN: Η εκπληκτική πολιτική επιστροφή του Donald Trump – Σπάνια στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ

Για μια από τις πιο εκπληκτικές πολιτικές επιστροφές στην αμερικανική πολιτική ιστορία κάνει λόγο το CNN αναφερόμενο στην εκλογική νίκη που πέτυχε ο Donald Trump στην Πολιτεία της Iowa.
«Οι πρόεδροι μιας θητείας που χάνουν, σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια επιτυχημένες προεκλογικές εκστρατείες, πόσο μάλλον να προκαλέσουν τέτοιες σαρωτικές εμφανίσεις που αποδεικνύουν την απόλυτη κυριαρχία τους στο κόμμα…
Με το 50% των ψήφων που συνιστά τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των προκριματικών εκλογών και που τον βάζει στο δρόμο για την τρίτη διαδοχική υποψηφιότητα του, ο Trump έδειξε ότι μετά από 8 χρόνια από τη προεδρική του νίκη, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι εξολοκλήρου δικό του» αναφέρει το CNN.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας ακόμα λόγος κάνει εντυπωσιακή την … επιστροφή του Trump.
«Κέρδισε παρά τις 91 ποινικές διώξεις και τις λοιπές νομικές απειλές που απειλούν την ελευθερία και την περιουσία του» τονίζει το CNN, υποστηρίζοντας πως ο Trump αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα ενώπιον του δικαστηρίου του Manhattan για μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης από τη δεκαετία του ‘90.
Ο θρίαμβος του Trump στην Πολιτεία της Iowa έδειξε ότι οι πιο πιστοί και αφοσιωμένοι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι δεν του χρεώνουν την χειρότερη επίθεση που έγινε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, την επίθεση δηλαδή στο Καπιτώλιο.
«Στην πραγματικότητα, η επιτυχημένη διαχείριση της εγκληματικής του κατάστασης και η μετατροπή της σε ένα αφήγημα δίωξης, είναι η υπερδύναμη που ανανέωσε το δεσμό του με την βάση των Ρεπουμπλικάνων και άφησε τους αντιπάλους του με το αίνιγμα του πώς να χειριστούν την περίπτωση του» αναφέρει το CNN, υπογραμμίζοντας πως στην επιτυχία του συνέβαλε επίσης και η στρατηγική του να υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε παράνομα από την εξουσία με τις προεδρικές εκλογές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης