Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία προς Πολωνία: Χαιρετίζει την... «επιστροφή στην Ευρώπη»

Γαλλία προς Πολωνία: Χαιρετίζει την... «επιστροφή στην Ευρώπη»
«Το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, αναβιώνει»
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την «επιστροφή της Πολωνίας στην Ευρώπη» και την επανάληψη της τριμερούς συνεργασίας με τη Γερμανία στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα, κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία.
«Η Πολωνία επιστρέφει στην Ευρώπη και με αυτό, η ελπίδα επίσης να προχωρήσει γρήγορα στις βασικές ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις για τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Stéphane Séjourné.
Μετά τη νίκη του στις εκλογές τον Οκτώβριο, την Πολωνία κυβερνά φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
«Το Τρίγωνο της Βαϊμάρης [δηλ. Παρίσι, Βερολίνο και Βαρσοβία] αναβιώνει και νομίζω πως αυτό είναι καλό», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του, Radosław Sikorski.
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η τριμερής αυτή συνεργασία αποτελεί «πολύ σημαντική πλατφόρμα για το μέλλον της ηπείρου μας».
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στα θέματα της άμυνας, της προστασίας του κράτους δικαίου, της ενεργειακής μετάβασης, της συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και στα θέματα της μετανάστευσης.
Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν επίσης την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. «Οι Ουκρανοί δικαιούνται να είναι κουρασμένοι, αλλά όχι εμείς», τόνισε.
Η Πολωνία περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας για τον πόλεμο.
Ως προς αυτό, ο Radosław Sikorski χαιρέτισε τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, κυρίως την παρουσία 250 Γάλλων που εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στην Πολωνία.
Κατά το πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Stéphane Séjourné μετέβη επίσης στο Κίεβο και στο Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης