Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες επιθέσεις από αέρος στην πόλη του Belgorod - Ουκρανικό drone εξουδετερώθηκε από τη ρωσική αεράμυνα

Νέες επιθέσεις από αέρος στην πόλη του Belgorod - Ουκρανικό drone εξουδετερώθηκε από τη ρωσική αεράμυνα
Η περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίτρινο επίπεδο συναγερμού τρομοκρατίας
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν ένα drone κατά την προσέγγιση στο Belgorod, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνήτης της περιοχής Vyacheslav Gladkov στο κανάλι του στο Telegram.
«Στην περιοχή του Belgorod, ένα αεροσκάφος τύπου UAV καταρρίφθηκε από ένα σύστημα αεράμυνας κατά την προσέγγισή του προς την πόλη. Οι επιχειρησιακές υπηρεσίες διευκρινίζουν πληροφορίες για τις συνέπειες στο έδαφος», έγραψε ο τοπικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα. Δύο ιδιωτικά σπίτια υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε ο Gladkov.
Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα Μόσχας), ο στρατός κατέστρεψε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του Belgorod.
Επισημάινεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά τις κεντρικές και παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, προχωρούν σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πραγματοποιούν δολιοφθορές.
Την περασμένη Παρασκευή (12/1), οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα άλλο εχθρικό drone στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Belgorod.
Η περιοχή βρίσκεται σε κίτρινο επίπεδο συναγερμού τρομοκρατίας.
Αυτό το επίπεδο ασφαλείας συνεπάγεται την ενίσχυση του έργου των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, τη διεξαγωγή ερευνών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε πολυσύχναστα μέρη, την τοποθέτηση ιατρικών οργανώσεων σε υψηλή ετοιμότητα και την ενίσχυση της ασφάλειας στρατηγικών εγκαταστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης