Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα PwC: Ανήσυχοι οι CEOs για Τεχνητή Νοημοσύνη και κλιματική αλλαγή

Έρευνα PwC: Ανήσυχοι οι CEOs για Τεχνητή Νοημοσύνη και κλιματική αλλαγή
Τι «φοβούνται» οι CEOs ενόψει του Νταβός
Σχετικά Άρθρα
Ανώτατα στελέχη εταιρικών κολοσσών εμφανίζονται ανήσυχα για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC) ενόψει το Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με τις πιέσεις να αυξάνονται από τη τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, το 55% των 4.700 παγκόσμιων CEOs που ερωτήθηκαν, που πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει ριζικά η λειτουργία της εταιρείας και «αυτό είναι λίγο αφελές επειδή ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα γύρω τους», σχολιάζουν οι αναλυτές της PwC στο Reuters Global Markets Forum.
Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν η κύρια ανησυχία για τους περισσότερους ερωτηθέντες, με σχεδόν το 75% να προβλέπει ότι θα άλλαζε σημαντικά την επιχείρησή τους τα επόμενα τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή, το 25% των CEOs αναμένουν ότι η χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε μείωση του προσωπικού κατά τουλάχιστον 5% τη φετινή χρονιά.
Η πλειοψηφία αναμένει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα απαιτεί εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες για τους υπαλλήλους, ενώ πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες για κινδύνους κυβερνοασφάλειας, παραπληροφόρηση και προκατάληψη προς συγκεκριμένες ομάδες πελατών ή εργαζομένων.
Η έρευνα της PwC έδειξε επίσης μεγαλύτερη εστίαση στις περιβαλλοντικές ανησυχίες που πιέζουν τα περιθώρια κέρδους, με τέσσερα στα δέκα στελέχη να αναφέρουν ότι δέχονται χαμηλότερες αποδόσεις για επενδύσεις φιλικές προς το κλίμα.
Την ίδια στιγμή, το 38% των CEOs εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι για την εικόνα της παγκόσμιας ανάπτυξης, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.
Ωστόσο, ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για την αύξηση των εσόδων το επόμενο έτος, με το 37% να είναι σίγουρο για την ικανότητά τους να αυξήσουν τα έσοδα, έναντι 42% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης