Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky ζητεί από την Ελβετία τη διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης

Ουκρανία: Ο Zelensky ζητεί από την Ελβετία τη διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης
«Είμαι ευγνώμων στην Ελβετία για την υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» τονίζει ο Zelensky
Τη διοργάνωση μιας «υψηλού επιπέδου ειρηνευτικής διάσκεψης» ζήτησε σήμερα (15/1) από την Ελβετία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Κατά την επίσκεψή του στη Βέρνη, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια «υψηλού επιπέδου ειρηνευτική διάσκεψη», σε μια περίοδο που οι Ουκρανοί πιέζονται αφόρητα στα πεδία των μαχών, λόγω της έλλειψης πυροαχικών και άλλων στρατιωτικών πόρων.



«Συναντήθηκα με τους Προέδρους της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, καθώς και αρχηγούς κομμάτων και παρατάξεων» τόνισε νωρίτερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X o Zelensky.
«Είχαμε μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη και την προώθηση της Φόρμουλας Ειρήνης της Ουκρανίας, τις εξελίξεις στην πρώτη γραμμή και τη σημασία των προσπαθειών των εταίρων για την υπεράσπιση της Ουκρανίας».
«Είμαι ευγνώμων στην Ελβετία για την υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και για την ανθρωπιστική βοήθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης