Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία στη Γάζα - Η πλειοψηφία των νεκρών είναι παιδιά και γυναίκες

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία στη Γάζα - Η πλειοψηφία των νεκρών είναι παιδιά και γυναίκες
«Η μακρά σκιά της πείνας καταδιώκει τον λαό της Γάζας μαζί με ασθένειες, υποσιτισμό και άλλες απειλές για την υγεία» τόνισε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά, απορρίπτοντας παράλληλα τις πρακτικές συλλογικής τιμωρίας προς τους Παλαιστίνιους, που όπως λέει, ασκούνται από το Ισραήλ.
«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού», επεσήμανε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα.
«Τα τραυματισμένα άτομα σπρώχνονται σε όλο και πιο περιορισμένες περιοχές στο νότο που γίνονται αφόρητα και επικίνδυνα συμφορημένες», πρόσθεσε.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ενώ έχουν γίνει κάποια βήματα για την αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, «η σωτήρια ανακούφιση δεν φτάνει σε ανθρώπους που έχουν υπομείνει μήνες ανηλεών επιθέσεων σε οπουδήποτε κοντά στην κλίμακα που χρειάζεται».
«Η μακρά σκιά της πείνας καταδιώκει τον λαό της Γάζας μαζί με ασθένειες, υποσιτισμό και άλλες απειλές για την υγεία», συμπλήρωσε.
Ενώ έκλεισε τη σχετική του δήλωση, εκφράζοντας τον βαθύτατο προβληματισμό του για τη «σαφή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που βλέπουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης