Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Υπέκυψε στα τραύματά της γυναίκα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που εμβόλισε πεζούς κοντά στο Tel Aviv

Ισραήλ: Υπέκυψε στα τραύματά της γυναίκα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που εμβόλισε πεζούς κοντά στο Tel Aviv
Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα από το 2007
Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ραανάνα (κεντρικό Ισραήλ) σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης και η ισραηλινή αστυνομία, η οποία προσέθεσε πως έχει συλλάβει δύο Παλαιστίνιους υπόπτους.
Το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την αστυνομία και υγειονομικούς, ανέφερε πως μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 12 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας, Kobe Sabtai, εξήγησε στους δημοσιογράφους πως "οι δύο δράστες της επίθεσης είναι συγγενείς, κάτοικοι των (παλαιστινιακών) εδαφών, που έφθασαν παράνομα" στον τόπο της επίθεσης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, κατοικούν στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και θεωρούνται ύποπτοι πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο προτού το ρίξουν πάνω σε περαστικούς σε διάφορα σημεία αυτού του προαστίου του Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα πάλι με το Reuters, ο επικεφαλής του κεντρικού τομέα της ισραηλινής αστυνομίας Avi Beaton, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι δύο Παλαιστίνιοι "πήγαν μαζί και παράλληλα,σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, πήραν δύο αυτοκίνητα και εξαπέλυσαν σειρά εμβολισμών".
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Τουλάχιστον ένα από τα οχήματα είχε κλαπεί, δήλωσε νωρίτερα η αστυνομία.
Η ισραηλινή τηλεόραση έδειξε εικόνες με διάσπαρτα προσωπικά είδη πάνω σε ένα πεζοδρόμιο και μετέδωσε πως αρκετά παιδιά έχουν τραυματιστεί.
Το νοσοκομείο Meir της Kfar Saba ανέφερε πως μία γυναίκα "που είχε τραυματιστεί, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης".
Οι υπηρεσίες διάσωσης έκαναν λόγο από την πλευρά τους για έναν απολογισμό τουλάχιστον 13 τραυματιών, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση.
Η ένταση στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη έχει αυξηθεί μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσε 1.140 θανάτους στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP με βάση ισραηλινά επίσημα στοιχεία.
Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να εξαλείψει τη Hamas, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα από το 2007.
Στη Λωρίδα της Γάζας η σύγκρουση έχει προκαλέσει τουλάχιστον 24.000 θανάτους, κυρίως γυναικών, εφήβων και παιδιών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Hamas, ενός κινήματος που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική οργάνωση" από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης