Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ για Ισραηλινό ποδοσφαιριστή

DW: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ για Ισραηλινό ποδοσφαιριστή
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενεργεί ως «ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς»
Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις πήρε η προσωρινή σύλληψη Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Sagiv Yehezkel της τουρκικής Αντάλυασπορ, o οποίος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες με την Τράμπζονσπορ, μετά το γκολ που έβαλε κατά της αντίπαλης ομάδας, έδειξε στις κάμερες μήνυμα με μαρκαδόρο που είχε αναγράψει στον επίδεσμο του χεριού του, που έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10»,  αναφερόμενος κατά τον τρόπο αυτό στη χθεσινής επέτειο 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Η κίνηση του Ισραηλινού παίκτη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για «υποκίνηση» μίσους και διχόνοιας στην τουρκική κοινωνία εκ μέρους του παίκτη, ο οποίος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση χθες βράδυ.
Ο πρόεδρος της Αντάλυασπορ μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι λόγω της ενέργειας αυτής είναι πολύ πιθανό να λυθεί το συμβόλαιο του παίκτη.
Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ΄όλα, είπε ο πρόεδρός της Αντάλυασπορ.
Ο Sagiv Yehezkel αφέθηκε ελεύθερος σήμερα πριν από λίγες ώρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Sagiv θα επιστρέψει από σήμερα μόλις στο Ισραήλ και οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι το Ισραήλ έχει στείλει ειδικό αεροπλάνο για να τον μεταφέρει.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενεργεί ως «ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς», ενώ υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από την Ευρώπη.
«Απίστευτο, αναφέρει σε ανάρτησή της η τουρκικής καταγωγής Gökay Akbulut του κόμματος DIE LINKE «ο παίκτης της εθνικής Iσραήλ συλλαμβάνεται στην Τουρκία για εξέγερση και αποβάλλεται από την ομάδα του επειδή θυμήθηκε την τρομοκρατία της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης