Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στα περίχωρα του Chasovoy Yar

Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στα περίχωρα του Chasovoy Yar
Όπως αναφέροουν οι πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αύξησαν σημαντικά την ένταση των επιθετικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση Artemovsk στα δυτικά, σύμφωνα με αναφορές από Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές και διάφορες άλλες ουκρανικές πηγές.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Bogdanovka και Ivanovskoye (Krasnoe).
Όπως αναφέροουν οι πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο, κατακτώντας τον έλεγχο σε έως και 400 μέτρα εδάφους νότια του Chasov Yar αλλά και σε περίπου 300 μέτρα ανατολικά του οικισμού.
Το ανατολικό τμήμα του Chasov Yar βρίσκεται επί του παρόντος στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», όπου διεξάγονται ενεργά στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η πιθανότητα τα ρωσικά στρατεύματα να εξαπολύσουν επίθεση σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας οχυρωμένη περιοχή του εχθρού θεωρείται πολύ πιθανή.
Στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν επίσης επιθετικές επιχειρήσεις από τα ρωσικά στρατεύματα στα υψώματα βορειοδυτικά της Kleshcheevka, η οποία βρίσκεται νότια του Artemovsk.
Εκεί, ο ρωσικός στρατός ωθεί τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω στις θέσεις που κατείχαν πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2023.
Αναφέρεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σημαντικές απώλειες τόσο σε στρατιώτες όσο και σε εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης