Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ - Μία νεκρή και πολλοί τραυματίες

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ - Μία νεκρή και πολλοί τραυματίες
Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post επικαλούμενη την αστυνομία του Ισραήλ, ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε μια γυναίκα, ενώ ένας άλλος τρομοκράτης έκλεψε ένα αυτοκίνητο και προχώρησε σε επιθέσεις εμβολισμού σε διάφορα σημεία
Σχετικά Άρθρα
Συνδυασμένες επιθέσεις με εμβολισμό και μαχαιρώματα σημειώθηκαν στη Ra'anana  στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Δευτέρας (15/1/2024), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από δέκα άτομα και να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα.
Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post επικαλούμενη την αστυνομία του Ισραήλ, ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε μια γυναίκα, ενώ ένας άλλος τρομοκράτης έκλεψε ένα αυτοκίνητο και προχώρησε σε επιθέσεις εμβολισμού σε διάφορα σημεία. Ο τρομοκράτης άλλαξε οχήματα τρεις φορές μετά τη σύγκρουση, ανέφερε η αστυνομία. Οι τρομοκράτες ήταν ο Muhammad Zaidat, 44 ετών, και ο Ahmed Zaidat, 24 ετών, και οι δύο από τη Hebron και συνελήφθησαν αργότερα.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά αφού παρασύρθηκαν στην οδό Haroshet, όπου επίσης ένας 66χρονος άνδρας μαχαιρώθηκε σοβαρά.
Επιπλέον δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς, μεταξύ των οποίων ένας 34χρονος άνδρας και ένα 16χρονο αγόρι σε σοβαρή κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ως αποτέλεσμα του εμβολισμού στην οδό Ahuza, τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά από τους τραυματίες ήταν παιδιά.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Maariv ότι ο δρόμος ήταν «ασυνήθιστα ήσυχος» και τότε ήταν που άκουσε δύο αυτοκίνητα να συγκρούονται μεταξύ τους. «Ήμουν σίγουρος ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα», δήλωσε ο Eden Alfi. «Ένα άλλο άτομο ήταν μαζί μου, παρατήρησε την κατάσταση και φώναξε "επίθεση, επίθεση". Έπειτα από αυτό, είδα τον τρομοκράτη. Τον είδα να μαχαιρώνει έναν άνδρα περίπου 60 ετών. Ο άνδρας έπεσε και ο τρομοκράτης έφυγε τρέχοντας».
572820.jpg
Τρία από τα θύματα συνολικά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, επτά είναι σε μέτρια κατάσταση και πέντε είναι ελαφρά τραυματισμένοι.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Meir στο Kfar Saba και στο Ιατρικό Κέντρο Rabin-Beilinson Hospital στην Petah Tikva.
Η Viola Hachmon, παραϊατρικό προσωπικό του Magen David Adom (MDA) που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην οδό Ahuza, δήλωσε στην Jerusalem Post: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο γεγονός με πολλούς τραυματίες. Εξ όσων γνωρίζω, όλοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».
«Αρχικά, δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση ή για περιστατικό με οχήματα», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Kobi Shabtai σε δήλωσή του στη Ra'anana τη Δευτέρα. «Ωστόσο, μετά την ταχεία δράση της αστυνομίας του Kfar Saba, καταλάβαμε ότι εμπλέκονταν δύο τρομοκράτες και δύο διαφορετικές σκηνές.
Μόλις αντιληφθήκαμε το μέγεθος του περιστατικού, αναπτύξαμε αμέσως δυνάμεις. Τελικά, χάρη στην αποφασιστική δράση, την πολύ γρήγορη καταδίωξη και τον αποκλεισμό των περιοχών, καταφέραμε να συλλάβουμε τον δεύτερο τρομοκράτη. Και οι δύο τρομοκράτες είναι κάτοικοι της Hebron, μέλη οικογενειών που εισήλθαν παράνομα στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης