Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθοριστικό το 2024 για Ουκρανία - Είμαστε σε έναν προπολεμικό κόσμο λένε οι Βρετανοί

Καθοριστικό το 2024 για Ουκρανία - Είμαστε σε έναν προπολεμικό κόσμο λένε οι Βρετανοί
Ιστορικό ρεκόρ αμυντικών δαπανών για τη Μ. Βρετανία, θα δαπανήσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια λίρες
Το 2024 θα είναι καθοριστικό για τη μοίρα της Ουκρανίας υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα αμυντικά σχέδια της Μ. Βρετανίας.
«Το 2024 πρέπει να είναι ένα σημείο καμπής.
Για την Ουκρανία θα είναι μια χρονιά, κατά την οποία θα αποφασιστεί η τύχη της χώρας.
Για τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι η μεγαλύτερη χρονιά για τη Δημοκρατία στην ιστορία της, καθώς σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θα συμμετάσχει σε εκλογές» υποστήριξε ο Shapps.

Θα στηρίξουμε το Κίεβο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως το Λονδίνο δεν πρόκειται να αρνηθεί τη στήριξη του στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του 2024 αναφέροντας πως η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι υπαρξιακής σημασίας για τη Μ. Βρετανία.
Όπως είπε ο Shapps, η Μ. Βρετανία έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 60.000 Ουκρανούς στρατιώτες από το 2015 ενώ εργάζεται συνεχώς με τους Δυτικούς συμμάχους για να παράσχει στην Ουκρανία αυτά που χρειάζεται.

Προϋπολογισμός ρεκόρ

Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα εργάζεται για την αύξηση των αμυντικών της δαπανών, αναφέροντας πως το 2024 ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία.
«Για κάποιους το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο αλλά η Βρετανία δεν μπορεί να αντιστρέψει τα κέρδη που έχουμε.
Υπό τη συντηρητική αυτή κυβέρνηση, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης έχουν κλονιστεί στον πυρήνα τους» υπογράμμισε ο Shapps, ο οποίος επιβεβαίωσε τα σχέδια για την ανάπτυξη 20.000 Βρετανών στρατιωτών στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις Steadfast Defender της συμμαχίας.

Περνάμε σε έναν προπολεμικό κόσμο

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής.
Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου είναι τώρα απλώς μια μακρινή ανάμνηση.
Περνάμε από έναν μεταπολεμικό κόσμο σε έναν προπολεμικό» υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος κάλεσε τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης