Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Microsoft εκθρόνισε την Apple - Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο λόγω ΑΙ

tags :
Η Microsoft εκθρόνισε την Apple - Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο λόγω ΑΙ
H χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έχει αυξηθεί πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια
Η Microsoft έχει ξεπεράσει την Apple και έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, χάρη στη βαθιά εστίασή της στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη (AI), έναν τομέα που έχει κερδίσει την αυξανόμενη εύνοια των επενδυτών.
Ο τεχνολογικός γίγαντας, ο οποίος μαζί με την Nvidia και την Amazon έδωσε σημαντική έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, έχει βιώσει σημαντική άνοδο της αγοράς κατά το περασμένο έτος.

Κεφαλαιοποίηση σχεδόν 3 τρισ. δολ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έχει αυξηθεί πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Οι αναλυτές παραλληλίζουν αυτή τη μετατόπιση με τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν οι εταιρείες τεχνολογίας και διαδικτύου άρχισαν να αντικαθιστούν τις καταναλωτικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες στην πρώτη γραμμή των υψηλότερων κλιμακίων της αγοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft ανερχόταν σε 2,887 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Apple ήταν 2,875 τρισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της Παρασκευής, μετά την κορύφωσή της στα 3,081 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 14 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης