Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο ΝΑΤΟ για ταξιαρχίες στην ανατολική του πτέρυγα - Η Βουλγαρία ετοιμάζει δομές για 5.000 στρατιώτες

Σχέδιο ΝΑΤΟ για ταξιαρχίες στην ανατολική του πτέρυγα - Η Βουλγαρία ετοιμάζει δομές για 5.000 στρατιώτες
Οι απαραίτητες υποδομές πρέπει να περιλαμβάνουν δρόμους και σιδηροδρόμους ικανούς για ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων
Για σχέδιο του ΝΑΤΟ να αναπτύξει ταξιαρχίες σε όλα κράτη – μέλη της ανατολικής του πτέρυγας κάνει λόγο η Βουλγαρία, η οποία διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Todor Tagarev αναφέρει ότι καλείται να προετοιμάσει την υποδομή της για να φιλοξενήσει μια πολυεθνική δύναμη μάχης, έως και 5.000 στρατιωτών.
Ο Tagarev σε δηλώσεις του υποστήριξε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ συζήτησε το ποιος θα μπορούσε να ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κατασκευαστεί αυτή η αναγκαία υποδομή για την φιλοξενία της πολυεθνικής δύναμης, επισημαίνοντας πως οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν διαφόρων διαθέσιμων διεθνών κονδυλίων για την κοινή χρηματοδότηση της κατασκευής των υποδομών αυτών.
Όπως είπε ο Tagarev, υπάρχουν σχέδια από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχυθούν και να αυξηθούν όλες οι δυνάμεις μάχης στα κράτη της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας σε δυνάμεις ταξιαρχίας, δηλαδή σε περίπου 5.000 στρατιώτες.
«Αυτό θα γίνει όταν χρειαστεί.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα.
Πρέπει ωστόσο να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε αυτές προϋποθέσεις» είπε ο Tagarev μιλώντας στο βουλγαρικό Btv.
Όπως είπε, οι απαραίτητες υποδομές θα πρέπει να περιλαμβάνουν δρόμους και σιδηροδρόμους ικανούς να επιτρέψουν την ταχεία ανάπτυξη των συμμαχικών δυνάμεων, καθώς και αγωγούς καυσίμων και αποθήκες.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι βάσει της συμφωνίας αυτής, η Βουλγαρία θα γίνει περιφερειακό κέντρο για την επισκευή και τη συντήρηση των οχημάτων μάχης Stryker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης