Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανέρχονται τα σενάρια συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank

Επανέρχονται τα σενάρια συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank
Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι εξετάζει όλες τις επιλογές για την άντληση κεφαλαίων
Πέντε χρόνια αφότου η Deutsche Bank και η Commerzbank ματαίωσαν την προσπάθεια συγχώνευσης, οι αβέβαιες προοπτικές για την κερδοφορία των τραπεζών και η ανάγκη της Γερμανίας να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό της έχουν αναζωπυρώσει τις εικασίες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters.
Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι εξετάζει όλες τις επιλογές για την άντληση κεφαλαίων μέσω της πώλησης μεριδίων σε ορισμένες από τις 100 ή περισσότερες εταιρείες που κατέχει.
Αν και η πώληση του εναπομείναντος 15% της συμμετοχής της στην Commerzbank δεν είναι επικείμενη, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner είναι ανοιχτός σε μια πώληση και τελικά θα προτιμούσε η κυβέρνηση να αποχωρήσει από το μερίδιο.
Μια συγχώνευση με την Commerzbank θα επέτρεπε στην Deutsche Bank να διαφοροποιηθεί περαιτέρω από τα ευμετάβλητα κέρδη της επενδυτικής τραπεζικής, ενισχύοντας τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του δανειστή, άλλος ένας παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει τη γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε το πρόσωπο, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η Deutsche Bank, η οποία έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος ενός πολυετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, έχει πρόσφατα εντείνει τις εσωτερικές συζητήσεις για συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αγορών τραπεζών όπως η Commerzbank και η ABN Amro, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg News, χωρίς να κατονομάσει πηγές.
Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν άνοδο 2,2% στα 11,61 ευρώ, ξεπερνώντας την άνοδο του DAX 40 κατά 0,1% και δίνοντας στην τράπεζα αξία λίγο πάνω από 14 δισ. ευρώ (15,35 δισ. δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης