Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Το μεγαλύτερο επίτευγμα Zelensky στο Davos ήταν … η κοινή φωτογραφία

Financial Times: Το μεγαλύτερο επίτευγμα Zelensky στο Davos ήταν … η κοινή φωτογραφία
Κατά τη συνάντηση αυτή δεν εγκρίθηκε καμία κοινή δήλωση, ενώ ούτε ένας ξένος αξιωματούχος δεν ήταν παρών στη συνέντευξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας
Στην πανωλεθρία που υπέστη στο Davos η Ουκρανία, η οποία απέτυχε παταγωδώς στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει διεθνή υποστήριξη στην «ειρηνευτική φόρμουλα των 10 σημείων» που έχει διατυπώσει ο Zelensky αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το κύριο επίτευγμα της συνάντησης για την Ουκρανία στο Davos… ήταν η κοινή φωτογραφία με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων από ό,τι σε προηγούμενες παρόμοιες εκδηλώσεις.
«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος για πραγματική ειρηνευτική συμφωνία, καθώς θεωρείται ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας αυτή θα είναι αδύνατη» επισημαίνουν οι Financial Times, αναφερόμενοι στη συνάντηση που είχαν χθες Κυριακή 14/1, 83 αντιπροσωπείες σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας

Μεγαλύτερη συμμετοχή

«Για τους δυτικούς συμβούλους εθνικής ασφάλειας που συμμετείχαν στη συνάντηση της Ουκρανίας στο Davos χθες, το κύριο επίτευγμα ήταν απλό.
Πέτυχαν μια μεγαλύτερη, πιο διαφορετική οικογενειακή φωτογραφία από την προηγούμενη φορά» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τίτλο «Γιατί οι συνομιλίες για τη διευθέτηση στην Ουκρανία αφορούν περισσότερο τη συζήτηση παρά την ίδια την ειρήνη».
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ήταν η πρώτη φορά που στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν περισσότερες αντιπροσωπείες σε σχέση με αντίστοιχο γεγονός που έγινε στη Μάλτα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ αναφέρεται πως συμμετείχε μεγάλος αριθμός αντιπροσώπων από μη δυτικά κράτη.

Ιδιαίτερα ενεργές Βραζιλία και Νότια Αφρική

Όπως επισημαίνεται, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, που διατηρούν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, ήταν ιδιαίτερα ενεργές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.
Μία από τις αρνητικές πτυχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν η απόφαση της Κίνας να μην συμμετάσχει στη συνάντηση.
Βάσει του δημοσιεύματος, «δεν έχει καμία επιτευχθεί καμία πρόοδος όσον αφορά μια πραγματική ειρηνευτική συμφωνία».
«Χωρίς τη Ρωσία, αυτό θα ήταν αδύνατο, αλλά η Ρωσία δεν είχε προσκληθεί» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλούμενο έναν αξιωματούχο, κάνει λόγο για «μια καλή συζήτηση».

Όλοι απόντες

Βάσει του δημοσιεύματος, στη συνάντηση αυτή δεν εγκρίθηκε ούτε μία κοινή δήλωση, ενώ ούτε ένας ξένος αξιωματούχος δεν ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου της ουκρανικής αντιπροσωπείας μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
12_25.JPG
Υπενθυμίζεται ότι η «φόρμουλα ειρήνης» που έχει διατυπώσει το Κίεβο απαιτεί μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την παροχή ευρωατλαντικών εγγυήσεων ασφάλειας και τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη διερεύνηση των «εγκλημάτων πολέμου» που αποδίδονται στη Ρωσία.
Πρόκειται για παραδοχές που κατά τη Ρωσία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για οποιαδήποτε συζήτηση, πόσο μάλλον για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συνομιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης