Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karen Kwiatkowski (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Το κυνήγι θα αρχίσει, τα F-16 θα είναι εύκολη λεία για τους ρώσους

Karen Kwiatkowski (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Το κυνήγι θα αρχίσει, τα F-16 θα είναι εύκολη λεία για τους ρώσους
Σημείωσε ότι η έλλειψη εμπειρίας των Ουκρανών στη χρήση αμερικανικών αεροσκαφών στη μάχη θα επηρεάσει την επιβίωσή τους σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις
Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να κυνηγά δυτικά μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, δήλωσε η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Karen Kwiatkowski.
«Αν πάρετε έναν μικρό αριθμό F-16, βάλετε άπειρους πιλότους σε αυτά και τους στείλετε αμέσως σε μια εξαιρετικά ενεργή ζώνη μάχης - όπου, παρεμπιπτόντως, θα κυνηγηθούν ειδικά, ακόμη και αν είναι λίγα, καθώς τα F-16 είναι ικανά να φέρουν όπλα που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος και οι Ουκρανοί έχουν ήδη δείξει ότι είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν να επεκτείνουν την κλίμακα των εχθροπραξιών πέρα από τα αρχικά ρωσικά σύνορα.
Γενικά, θα κυνηγηθούν », ισχυρίζεται η ειδικός.
Σημείωσε επίσης ότι η έλλειψη εμπειρίας των Ουκρανών στη χρήση αμερικανικών αεροσκαφών στη μάχη θα επηρεάσει την επιβίωσή τους σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες που συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα λάβει αεροσκάφη από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων. Ο επικεφαλής του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, Kaisa Ollongren, δήλωσε ότι η Χάγη αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά F-16 στο Κίεβο το 2024.
Ανέφερε επίσης ότι η χώρα σκοπεύει να στείλει 12-18 τέτοια μαχητικά στο κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων για να πετάξουν το F-16 στη Ρουμανία .
Όπως τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Χάγη, Alexander Shulgin, η Ολλανδία «κλείνει τα μάτια» στο γεγονός ότι η προμήθεια των μαχητικών F-16 της θα οδηγήσει σε παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες της.
Η Δανία θα προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία έξι μήνες αργότερα από το προγραμματισμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης