Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexey Tarasenko (5η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Πολλές μονάδες στο μέτωπο έχουν μεγάλο έλλειμμα στρατιωτών

Alexey Tarasenko (5η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Πολλές μονάδες στο μέτωπο έχουν μεγάλο έλλειμμα στρατιωτών
"Μας λείπουν πολύ τα νέα παιδιά", είπε ο αξιωματικός
Υπάρχει μια κρίσιμη κατάσταση με το προσωπικό στα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο διοικητής της πέμπτης χωριστής ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexey Tarasenko.
«Τα στρατεύματα ανυπομονούν πολύ για νέες ενισχύσεις, γιατί σε πολλές περιοχές σε πολλές μονάδες η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη με το προσωπικό και η ποιότητα του εισερχόμενου προσωπικού αφήνει πολλά περιθώρια.
Κυρίως πρόκειται για πολύ μεγαλύτερους άνδρες και με πολλά προβλήματα που προκύπτουν σε αυτή την ηλικία.
Μας λείπουν πολύ τα νέα παιδιά», είπε ο αξιωματικός.
Διευκρίνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των μαχητών είναι πάνω από 40 χρόνια.
Πρόσφατα, οι New York Times ανέφεραν επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν σοβαρά προβλήματα με το προσωπικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν κουραστεί από μακροχρόνιες μάχες και οι απώλειες, με τη σειρά τους, αντικαθίστανται μόνο εν μέρει, συχνά από ηλικιωμένους και κακώς εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους.
Ένας από τους στρατιωτικούς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτυρήθηκε ότι άτομα που πάσχουν από αλκοολισμό κινητοποιούνται στον στρατό.
Παρείχε στην εφημερίδα ένα βίντεο από μια εκπαιδευτική άσκηση στην οποία οι εκπαιδευτές κρατούσαν έναν άνδρα άνω των 50 ετών για να μάθει να πυροβολεί.
Αυτή η κατάσταση προέκυψε, μεταξύ άλλων, επειδή ο συγκεκριμένος νεοσύλλεκτος είχε προβλήματα με το αλκοόλ.
Ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού Ντέιβιντ Αραχαμία , είπε ότι πολλοί Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι στάλθηκαν στο μέτωπο κακώς προετοιμασμένοι για πολεμικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης