Τελευταία Νέα
Διεθνή

100 ημέρες πολέμου στη Γάζα: Το Ισραήλ δεν έχει επιτύχει κανέναν στόχο του

100 ημέρες πολέμου στη Γάζα: Το Ισραήλ δεν έχει επιτύχει κανέναν στόχο του
Ακόμα και στη βόρεια Γάζα, η αντίσταση των Παλαιστινίων συνεχίζεται λέει ο Mkhaimer Abu Saada
Το Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να επιτύχει κανέναν από τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο του πολέμου του στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί 100 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Mkhaimer Abu Saada.
«Το Ισραήλ κατάφερε να σκοτώσει και να τραυματίσει περίπου το 4% των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και επίσης κατέστρεψε περίπου το 70% των σπιτιών και των αστικών υποδομών.
Ωστόσο, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τη Hamas, δεν έχει καταστρέψει το στρατιωτικό της δυναμικό και δεν έχει απελευθερώσει τους ομήρους του από τη Γάζα με στρατιωτική δύναμη» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, o Abu Saada, ο οποίος υπογραμμίζει πως κανείς από τους στόχους που έχει θέσει το Ισραήλ (εξάλειψη Hamas και απομάκρυνση των στελεχών της από την εξουσία, επιστροφή ομήρων), δεν έχει επιτευχθεί.

Παραμένει η αντίσταση

«Το Ισραήλ έχει καταλάβει σχεδόν όλη τη βόρεια Γάζα και τη βόρεια κοιλάδα της Γάζας, αλλά η Παλαιστινιακή αντίσταση στο βορρά δεν έχει σταματήσει.
Ο ισραηλινός στρατός έχει προχωρήσει προς το κεντρικό τμήμα και το Khan Yunis στα ανατολικά.
Μέχρι το τέλος αυτού του πολέμου, το Ισραήλ μπορεί να καταλάβει ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή αντίσταση δεν θα τα παρατήσει και θα συνεχίσει τον αγώνα, αν και, προφανώς, οι Ισραηλινοί θέλουν να απωθήσουν τους Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας» υποστήριξε ο Saada.
Μάλιστα ο Saada λέει ότι η παλαιστινιακή αντίσταση κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα της στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Ισραήλ, να προκαλέσει διάσπαση μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και να δημιουργήσει μια κοινή γνώμη στο Ισραήλ, η οποία ζητά συμφωνία με την Hamas για την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων.
Ωστόσο, για τα παλαιστινιακά κινήματα, ο πολιτικός επιστήμονας πιστεύει, πως παρά την κοινή τους επιθυμία για άμεση κατάπαυση του πυρός, προτεραιότητα τους πρέπει να είναι η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης