Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Τα πλήγματα εναντίον των Houthi θα τους αναγκάσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Λευκός Οίκος: Τα πλήγματα εναντίον των Houthi θα τους αναγκάσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα
Οι Houthi έχουν μια επιλογή να κάνουν εδώ τώρα - και η σωστή επιλογή είναι να σταματήσουν αυτές τις απερίσκεπτες επιθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Kirby
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τα χτυπήματά στις θέσεις των ανταρτών Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη, ήταν αποτελεσματικά και μπορεί να κάνουν το σιιτικό κίνημα να σταματήσει να επιτίθεται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2023.
«Πιστεύουμε ότι είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα δούμε τι θα συμβεί.
Οι Houthi έχουν μια επιλογή να κάνουν εδώ τώρα - και η σωστή επιλογή είναι να σταματήσουν αυτές τις απερίσκεπτες επιθέσεις», είπε ο Kirby σε συνέντευξή του στο CBS News.
Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις των Houthi στις θαλάσσιες μεταφορές «δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ», καθώς ένα φερόμενο με σημαία Παναμά πλοίο με ρωσικό πετρέλαιο δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες το Σάββατο (13/1).
Ο Kirby ανέφερε επίσης ότι οι δύο αγνοούμενα πεζοναύτες που έπεσαν στη θάλασσα στον Κόλπο του Άντεν στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας την Πέμπτη (11/1) δεν είχαν ακόμη εντοπιστεί.
Τον Νοέμβριο, οι Houthi ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επιτεθούν σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, προτρέποντας άλλες χώρες να ανακαλέσουν τα πληρώματά τους από τα πλοία.
Δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου το Ισραήλ τερματίσει τις στρατιωτικές του ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας.
Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανακοίνωσε την ίδρυση μιας πολυεθνικής επιχείρησης για την ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία θα συμμετάσχουν η αποστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης