Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση με drones στην επαρχία al-Hudaydah της δυτικής Υεμένης κατά θέσεων των Houthi

Νέα επίθεση με drones στην επαρχία al-Hudaydah της δυτικής Υεμένης κατά θέσεων των Houthi
Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού φέρεται να εντοπίστηκαν πάνω από διάφορα σημεία της al-Hudaydah την ώρα της επίθεσης
Ένα άλλο αμερικανικόο πλήγμα στην επαρχία al-Hudaydah της δυτικής Υεμένης την Κυριακή 14 Ιανουαρίυο 2024  η οποία ελέγχεται από τους Houthis (Ansar Allah), αργά στις 14 Ιανουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά την επίθεση που κατηγορήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το πρακτορείο ειδήσεων Saba που εδρεύει στη Sanaa, το οποίο διευθύνεται από την κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Houthi, ανακοίνωσε  ότι η επίθεση είχε στόχο το βουνό Τζίντα στην περιοχή Αλουχάγια, στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας
Δεν αναφέρθηκαν θύματα 
Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού φέρεται να εντοπίστηκαν πάνω από διάφορα σημεία της al-Hudaydah την ώρα της επίθεσης.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά και της Ολλανδίας, πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών εναντίον δεκάδων θέσεων των Houthi στην al-Hudaydah και σε πολλά άλλα μέρη της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, νωρίς στις 12 Ιανουαρίου.
Επτά μαχητές των Houthi σκοτώθηκαν στα χτυπήματα, τα οποία η Ουάσιγκτον είπε ότι έγιναν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Houthi, που θεωρούνται μέρος του Άξονα Αντίστασης υπό την ηγεσία του Ιράν, επιτέθηκαν σε πολλά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στη θαλάσσια ζώνη κοντά στην Υεμένη τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.
Αργότερα, στις 12 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν την επιχειρηση στοχεύοντας μια τοποθεσία ραντάρ των Houthi σε αεροπορική βάση κοντά στη Sanaa.
Περισσότερα πλήγματα έπληξαν μια στρατιωτική θέση των Houthi κοντά στην πόλη al-Hudaydah αργά στις 13 Ιανουαρίου.
Πηγή κοντά στην ομάδα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο
.
Ωστόσο, το Πεντάγωνο αργότερα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από τα χτυπήματα.
Οι Ηouthi επιτέθηκαν στη νοτιότερη ισραηλινή πόλη Eilat περισσότερες από μία φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει.στα πλήγματα
Παρά το γεγονός ότι προκάλεσαν κάποιες απώλειες, τα πρόσφατα χτυπήματα δεν πτόησαν τους Ηouhti που υποσχέθηκαν να απαντήσουν και είπαν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ σε κοντινά ύδατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης