Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή στον Δνείπερο: 200 Ουκρανοί στρατιώτες χάθηκαν σε μάχες με τους Ρώσους στο παγωμένο ποτάμι του θανάτου

Σφαγή στον Δνείπερο:  200 Ουκρανοί στρατιώτες χάθηκαν σε μάχες με τους Ρώσους στο παγωμένο ποτάμι του θανάτου
Η εκκένωση των Ουκρανών στρατιωτών από τον Δνείπερο είναι πρακτικά αδύνατη καθώς το ποτάμι παγώνει
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έχασε περίπου 200 στρατιώτες που είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν και πολλά οχήματα μάχης στον οικισμό Krynki
στην αριστερή όχθη του Δνείπερου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε την Κυριακή (14/1/2024) ο κυβερνήτης της περιφέρειας Kherson Vladimir Saldo.
«Η ομάδα μάχης Dnepr αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών σε αυτήν την περιοχή ξεπέρασαν τους 200 μαχητές.
Επίσης καταστράφηκαν δύο αυτοκινούμενα και ένα ρυμουλκούμενο συστήματα πυροβολικού, 12 όλμοι, ένα άρμα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα μάχης, ένα σύστημα αεράμυνας και επτά αυτοκίνητα.
Επιπλέον οι Ουκρανοί έχασαν 15 σκάφη, 38 drones και 19 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής (αποθήκες, σημεία παρατήρησης, κέντρα ελέγχου κ.λπ.).
Σύμφωνα με τον Saldo τα ουκρανικά στρατεύματα επιβαρύνονται από αναπνευστικές ασθένειες και κρυοπαγήματα λόγω του ψύχους.
Η εκκένωση τους από τον Δνείπερο είναι πρακτικά αδύνατη, με το ποτάμι να παγώνει.

Washington Post: Σφαγή Ουκρανών στον Δνείπερο

Για σφαγή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον ποταμό Δνείπερο κάνει λόγο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται Ουκρανούς στρατιώτες και πολεμικούς ανταποκριτές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ουκρανοί στρατιώτες εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τις μεγάλες απώλειες που είχαν ύστερα από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διασχίσουν τον Δνείπερο στην περιοχή της Kherson.
«Έχουμε τεράστιες απώλειες.
Εμείς απλά χάνουμε ανθρώπους, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα» αναφέρουν Ουκρανοί δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο.
Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσχισης του Δνείπερου, η αποστολή τους δεν στέφθηκε με επιτυχία: υπέστησαν απώλειες προσπαθώντας να διασχίσουν τον ποταμό, δεχόμενοι πυρά πυροβολικού.
Όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί στρατιώτες, τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν αξίζουν τη ζωή τους.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η ουκρανική ηγεσία πρέπει να δείξει στους δυτικούς «εταίρους» της κάποια επιτυχία.

New York Times: Είναι μία αποστολή αυτοκτονίας

Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικές τις απόπειρες αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Kherson γράφουν οι New York Times.
«Είναι αδύνατο να κερδίσεις ερείσματα εκεί στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Είναι αδύνατο να μετακινηθεί εξοπλισμός εκεί», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες τον Alexey.
«Δεν είναι καν ένας αγώνας για επιβίωση, είναι μια αποστολή αυτοκτονίας», είπε.
Διέψευσε επίσης δηλώσεις αξιωματούχων της Ουκρανίας ότι ο στρατός έχει αποκτήσει βάση στην αριστερή όχθη και έχει δημιουργήσει πολλά προπύργια.
Η κακή προετοιμασία και υλικοτεχνική υποστήριξη των Ουκρανών διοικητών είναι πίσω από μεγάλες απώλειες στην περιοχή του χωριού Krynki, αναφέρουν Ουκρανοί στρατιώτες.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν διέψευσε ούτε σχολίασε τις κατηγορίες των στρατιωτών, σημειώνουν οι New York Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης