Τελευταία Νέα
Διεθνή

IDF: Περισσότεροί από 9.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου

IDF: Περισσότεροί από 9.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου
Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα - τόσο πολίτες όσο και μέλη της Hamas
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δημοσίευσαν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ένα σύνολο δεδομένων με πληροφορίες για τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, από τον αριθμό των Πσλαιστινίων που σκοτώθηκαν μέχρι τον αριθμό των τοποθεσιών που χτυπήθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 9.000 στελέχη της Hamas και μαχητές άλλων τρομοκρατικών ομάδων έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου, επιπλέον περίπου 1.000 ''τρομοκράτες'' εντός του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο ανέφερε ότι πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα - τόσο πολίτες όσο και μέλη της Hamas.
Τα στοιχεία του Ισραηλινού Στρατού αναφέρουν ότι ο στρατός σκότωσε δύο διοικητές ταξιαρχίας της Hamas και 19 διοικητές τάγματος και άλλους ανώτερους αξιωματούχους με ισοδύναμο βαθμό.
Περισσότεροι από 50 διοικητές και στελέχη της εταιρείας της Hamas με παρόμοιο βαθμό έχουν επίσης σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Στον Λίβανο, ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 τρομοκράτες, κυρίως μέλη της Hezbollah που υποστηρίζεται από το Ιράν.
Περίπου 30.000 στόχοι έχουν χτυπηθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 3.400 που ανακαλύφθηκαν ως θέσεις της Hamas κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.
Στον Λίβανο, περίπου 750 θέσεις της Hezbollah έχουν πληγεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραηλινού Στρατού.
Από την αρχή του πολέμου, περίπου 9.000 βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ, άλλα 2.000 από τον Λίβανο και περίπου 30 από τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης