Τελευταία Νέα
Διεθνή

Military Watch Magazine: Πώς η CIA βοηθά το Ισραήλ στις δολοφονίες Παλαιστινίων ηγετών στη Γάζα

Military Watch Magazine: Πώς η CIA βοηθά το Ισραήλ στις δολοφονίες Παλαιστινίων ηγετών στη Γάζα

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) υποστηρίζει τις ισραηλινές προσπάθειες για συλλογή πληροφοριών για κορυφαίους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και της Hamas

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) παρέχει άμεση υποστήριξη στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη στρατιωτική τους επιχείρηση κατά του Ισραήλ, επισημαίνουν σε σχετική έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιογράφοι του αμερικανικού στρατιωτικού περιοδικού Military Watch Magazine (MWM) σε δημοσίευμά τους το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024.
Στο νέο τους υλικό που δημοσιεύουν, αναλύουν γιατί η CIA είναι τόσο ενεργή στον Ισραηλινοπαλαιστινιακό πόλεμο και εξηγούν πώς αυτό έχει επηρεάσει τη μέχρι τώρα πορεία της σύγκρουσης.
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) υποστηρίζει τις ισραηλινές προσπάθειες όσον αφορά τη συλλογή πληροφοριών για κορυφαίους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και των μαχητών της Hamas, σύμφωνα με ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στους New York Times.
Αυτοί οι αξιωματούχοι, με τη σειρά τους, έγιναν διαδοχικά στόχος δολοφονίας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η ειδική ομάδα εργασίας

Η CIA δημιούργησε μια ειδική ομάδα εργασίας με στόχο ανώτερους αξιωματούχους της Hamas και εξ αυτών που διοργάνωσαν την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου μετά το ξέσπασμα ανοιχτών εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που εδρεύουν στη Γάζα που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan έδωσε συγκεκριμένα αυτή την εντολή.
Η υπηρεσία αύξησε επίσης το επίπεδο προτεραιότητας που δόθηκε στην παλαιστινιακή ομάδα, την οποία η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, από το επίπεδο τέσσερα στο επίπεδο δύο, επιτρέποντας πρόσθετη χρηματοδότηση για τη συλλογή πληροφοριών.
Αυτό συνέβη αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις και πυραυλικές επιθέσεις κατά των Houthi της Υεμένης από τις 12 Ιανουαρίου, η οποία έχει υποστηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ενέργειες των παλαιστινιακών ομάδων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones και πυραύλων cruise.
Επίσης, ακολουθεί την επιτυχή δολοφονία από το Ισραήλ του αναπληρωτή ηγέτη της Saleh Al Arouri στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τη Βηρυτό στις 2 Ιανουαρίου.
Hamas blames Israel for 'cowardly assassination' of deputy leader Saleh al  Arouri | World News | Sky News
Ενεργός υποστήριξη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν ενεργά στην υποστήριξη των στρατιωτικών προσπαθειών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις αρχές Οκτωβρίου, η οποία περιελάμβανε όχι μόνο μια τεράστια αύξηση στις αποστολές εξοπλισμού, πολλές από τις οποίες προορίζονταν προηγουμένως για παράδοση στην Ουκρανία, αλλά και την ανάπτυξη χερσαίου προσωπικού και αεροπορικών μέσων για την ενεργή υποστήριξη της στρατιωτικής προσπάθειας.
Αξιοσημείωτα παραδείγματα περιελάμβαναν την αποστολή Πεζοναυτών υπό τον Υποστράτηγο James Glynn και άλλων αξιωματικών στο Ισραήλ για συμβουλές σχετικά με τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper για να πετάξουν πάνω από τη Γάζα με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και την ενημέρωση των ισραηλινών δυνάμεων.
Υπήρξαν επίσης πολλές αναφορές ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται στη Γάζα για να υποστηρίξουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις.
Ο απόστρατος συνταγματάρχης των ΗΠΑ  Douglas MacGregor,, μιλώντας με τον παρουσιαστή του talk show Tucker Carlson, ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου σχετικά με αυτές τις επιχειρήσεις:
«Τις τελευταίες 24 ώρες περίπου μερικές από τις ειδικές δυνάμεις μας και οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έχουν πάει στη Γάζα για αναγνώριση για να σχεδιάσουν τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των ομήρων και έχουν αποδεκατιστεί καθώς έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.
Σύμφωνα με τη γνώση των γεγονότων που έχω».
General Atomics MQ-9 Reaper - Wikipedia
Οι ΗΠΑ αύξησαν επίσης τη δική τους στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή από τον Οκτώβριο για να αποτρέψουν πιθανή επέμβαση από Παλαιστίνιους συμμάχους όπως η λιβανική πολιτοφυλακή Hezbollah για να υποστηρίξει τους στρατηγικούς εταίρους της στη Γάζα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-14_185427.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης