Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτο: Το UMPK μετατρέπει όλες τις ρωσικές βόμβες σε... έξυπνες - Πιο καταστροφική τώρα η τερατώδης FAB 1500 M54

Ασύλληπτο: Το UMPK μετατρέπει όλες τις ρωσικές βόμβες σε... έξυπνες -  Πιο καταστροφική τώρα η τερατώδης FAB 1500 M54
Πρόκειται για έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εντείνουν τις καταστροφικές για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία.
Αυτή τη χρονική στιγμή επέλεξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να δώσει στη δημοσιότητα ένα video με το νέο kit για τις τερατώδεις βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας FAB-1500 M54.
Πρόκειται για μία πιο ακριβή εικόνα των βομβών με kit πτερυγίων.
Το video προέρχεται από πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergei Shoigu στην JSC Tactical Missiles Corporation.
Επίσημα το kit ως ενοποιημένη μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης ή UMPK (UPMC), τα κιτ πτερυγίων κατασκευάζονται από την JSC Tactical Missiles Corporation.
Στην ουσία, τα kit πτερυγίων θα μπορούσαν να συνδεθούν σε μια βόμβα ελεύθερης πτώσης για να τη μετατρέψουν σε κατευθυνόμενη.
Η μονάδα διαθέτει σύστημα ελέγχου που εκτοξεύει πυρομαχικά αυτόματα στον στόχο, πτυσσόμενα φτερά και πηδάλια. Όλες οι βόμβες γίνονται έξυπνες

Το kit καθοδήγησης πτερύγων UMPK, μετατρέπει σε οποιαδήποτε βόμβα σε βόμβα υψηλής ακρίβειας και αποτελεί έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Shoigu ανακοίνωσε ότι η Tactical Missiles Corporation έχει δημιουργήσει μια σειρά από γραμμές παραγωγής για μονάδες κατευθυνόμενης ολίσθησης και προσαρμογής και αρθρωτές κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η εταιρεία έχει καταφέρει να τριπλασιάσει την παραγωγή της σε σχέση με το 2022.
Η επίσκεψη και η επακόλουθη έκθεση των kit πτερυγίων για ιτις FAB-1500 M54 έγινε καθώς η Ρωσία συνέχιζε τις αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο.
Πολλά ρωσικά τακτικά αεροσκάφη θα έχουν τώρα μια νέα και σημαντικά πιο καταστροφική επιλογή χτυπήματος με τη μορφή FAB-1500 M54 με kit πτερυγίων, επιτρέποντας στους πιλότους να μένουν ακόμη πιο μακριά από τις εχθρικές άμυνες.

FAB-1500 M54
fab_1500.JPG
Θανάσιμη απειλή

Τα ρωσικά μαχητικά Su-34 Fullback επιτίθεντο σε καλά οχυρωμένους ουκρανικούς στόχους χρησιμοποιώντας τις μη κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες FAB-500 με μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPΚ), η οποία τους επέτρεπε να εκτελούν ακριβή χτυπήματα από ασφαλή απόσταση από τη γραμμή της μάχης, γράφουν οι Eurasian Times.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις FAB-250 και FAB-500, εξοπλισμένες με kit UMPΚ, εδώ και αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, οι νέες εικόνες της FAB-1500 M54 με UMPΚ αποκαλύπτουν ότι οι τερατώδεις ρωσικές βόμβες που ήταν ήδη καταστροφική απειλή για την Ουκρανία, τώρα γίνονται θανάσιμη.
Το kit UMPK, έχει στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας και της εμβέλειας καθοδήγησης ανάλογα με τις συντεταγμένες του δορυφόρου.
Αν και η εμβέλεια του παραμένει άγνωστη, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τόσο η εμβέλεια όσο και η ακρίβεια μπορεί να έχουν επεκταθεί σε σύγκριση με άλλες εναέριες βόμβες που διαθέτουν kit πτερυγίων στο οπλοστάσιό τους.
Στρατιωτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι και στο kit έχουν γίνει σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, πέραν των βομβών.
Φαίνεται πως το άκρο του kit έχει ωθηθεί προς τα εμπρός για να καλύψει την άρθρωση του πτερυγίου (ίσως μειώνοντας την αντίσταση) και προστέθηκε μια ουρά v-πιθανόν για να αυξήσει την απόδοση και την ακρίβεια στον πλευρικό άνεμο.
Οι βόμβες FAB-1500 M54 θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στην κεντρική γραμμή και σε ορισμένους σταθμούς πτέρυγας των ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων Su-34 Fullback, Su-35 Flanker-E και Su-30SM Flanker.

Οι ΗΠΑ δεν άμεσο στρατιωτικό ισοδύναμο με τη FAB 1500 M54

Η βαρέων βαρών FAB-1500 M54 με kit πτερυγίων θα μπορούσε να φέρει μια νέα ακρίβεια και εμβέλεια στις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.
Η FAB-1500 M54 εξοπλισμένη με UMPΚ έχει σημαντικά υψηλότερη καταστροφική ικανότητα.
Αυτό μπορεί να είναι επωφελές τώρα περισσότερο από ποτέ, όταν η Ρωσία στοχεύει την ουκρανική στρατιωτική αμυντική υποδομή, ενώ προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον κορεσμένο εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Υπήρξαν περιπτώσεις ουκρανικών Patriot που κατέρριψαν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Η ανάγκη να εξαπολυθούν επιθέσεις εν στάσει είναι, επομένως, πιο σημαντική από ποτέ.
Παρέχει στον ρωσικό στρατό μια νέα μέθοδο για την καλύτερη χρήση των βαρύτερων όπλων κλάσης 1.500 κιλών.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άμεσο στρατιωτικό ισοδύναμο με τη FAB-1500 M54.
Από την πλευρά του, ο Fighterbomber ισχυρίζεται ότι οι σχεδιαστές δεν μπόρεσαν να επεκτείνουν τις μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPK) που χρησιμοποιούνται στις FAB-250 και FAB-500.

FAB-500
fab_1500_1.JPG
Έτσι, τα πάντα έπρεπε να κατασκευαστούν από την αρχή, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πλαισίου και μηχανισμών.
«Όλα είναι σταθερά, αλλά όλα είναι καινούργια», έγραψε ο blogger. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης