Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με τους δύο κομάντο SEAL των ΗΠΑ – Χάθηκαν ξαφνικά στον κόλπο του Aden, στο… βασίλειο των Houthi

Θρίλερ με τους δύο κομάντο SEAL των ΗΠΑ – Χάθηκαν ξαφνικά στον κόλπο του Aden, στο… βασίλειο των Houthi
Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) χάθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας στις 11 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται με τα δύο μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στη Σομαλία.
Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) χάθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας στις 11 Ιανουαρίου.
Αξιωματούχοι είπαν στο ABC News στις 13 Ιανουαρίου ότι οι SEAL εξαφανίστηκαν, αφού έπεσαν στο νερό κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής αποστολής.
Οι SEAL έπεσαν στο νερό ένας μετά τον άλλο κατά την επιβίβαση σε σκάφος στον Κόλπο του Aden, είπαν οι αξιωματούχοι, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι τυπικό πρωτόκολλο για τους άνδρες από την επίλεκτη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού να πηδούν στο νερό για να σώσουν έναν συνάδελφό τους SEAL όταν πέσουν στη θάλασσα.
«Το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου, δύο αναφέρθηκαν του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ως αγνοούμενοι στη θάλασσα ενώ εκτελούσαν επιχειρήσεις στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας», ανέφερε μια δήλωση της CENTCOM που εκδόθηκε στις 12 Ιανουαρίου και αποκάλυψε ότι έχουν εξαφανιστεί.
«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο ανδρών», ανέφερε η διοίκηση.
«Για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανάκτησης προσωπικού», σημειώνει.

Χάθηκαν λίγες ώρες πριν τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

Οι SEAL είναι η κύρια δύναμη ειδικών επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ένα συστατικό στοιχείο της Ναυτικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Μεταξύ των κύριων καθηκόντων των SEAL είναι η διεξαγωγή αποστολών ειδικής επιχείρησης μικρών μονάδων σε θαλάσσια, ζούγκλα, αστικά, αρκτικά, ορεινά και ερημικά περιβάλλοντα.
Οι SEAL έχουν συνήθως εντολή να συλλάβουν ή να σκοτώσουν στόχους υψηλού επιπέδου ή να συγκεντρώσουν πληροφορίες πίσω από τις γραμμές του εχθρού.
Οι δύο άνδρες χάθηκαν λίγες ώρες πριν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπολύσουν επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν Houthi στην Υεμένη, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Σομαλία.
Πρόσφατα οι ΗΠΑ επέκτειναν τη ναυτική τους παρουσία στην Ερυθρά Θάλασσα για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των Ηouthi σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ.
Το προσωπικό της ομάδας SEAL είναι άρτια εκπαιδευμένο και διαθέτει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ικανότητας στην κολύμβηση και τις καταδύσεις.
Αυτό καθιστά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι χάθηκαν στα νερά, πολύ αμφισβητήσιμους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης