Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντεπίθεση της… Pepsi – Απαγορεύει κάθε αναφορά για τον πόλεμο στα προϊόντα της και δεν στηρίζει την Ουκρανία

Η αντεπίθεση της… Pepsi – Απαγορεύει κάθε αναφορά για τον πόλεμο στα προϊόντα της και δεν στηρίζει την Ουκρανία
Η PepsiCo αποφάσισε να απαγορεύσει στις ουκρανικές διαφημιστικές εταιρείες να αναφέρουν στα προϊόντα της, οποιαδήποτε αναφορά στήριξης στο καθεστώς του Κιέβου 
Η γνωστή αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών αντεπιτίθεται στο ουκρανικό καθεστώς, που την είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τους χορηγούς του πολέμου, επειδή συνέχιζε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (24/2/2022).
Η PepsiCo αποφάσισε να απαγορεύσει στις ουκρανικές διαφημιστικές εταιρείες να αναφέρουν στα προϊόντα της, τις εχθροπραξίες, τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και την υποστήριξη του Κιέβου..
Σύμφωνα με πληροφορίες του Tass, η PepsiCo έθεσε τις εν λόγω προϋποθέσεις για διαφημίσεις στα προϊόντα της το φθινόπωρο του 2023.
Ειδικότερα ζητά να σταματήσει έστω και η παραμικρή διαφημιστική νύξη στις εχθροπραξίες, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, στις εκκλήσεις για υποστήριξη της Ουκρανίας και του στρατού της.
Επίσης ζητά να σταματήσουν αναφορές που μπορεί να δημιουργήσουν αίσθημα κινδύνου στους καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2023 η ουκρανική εθνική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς (NABU) συμπεριέλαβε την PepsiCo και την Mars στη λίστα των «χορηγών πολέμου» για τη συνέχιση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Ρωσία.

Πλήρης παραλογισμός

Η NABU είχε καταχωρίσει Mars και την PepsiCo στους «χορηγούς πολέμου» για τη συνέχιση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Ρωσία.
Κατηγόρησε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες παράγουν γλυκά, πατατάκια και ανθρακούχα ποτά, ιδίως με τα εμπορικά σήματα Lay's, Pepsi, Sandora, Snickers, M&M's, Twix και Mirinda, ότι «δεν επέλεξαν πλευρά» στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Επρόκειτο για πλήρη παραλογισμό από τις ουκρανικές αρχές, που γρήγορα εξανεμίστηκε, εναντίον μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που απλώς συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία, λόγω κέρδους.
Όπως κάνουν δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις ανά τον καπιταλιστικό κόσμο.

Όλες οι εταιρείες…χορηγοί του πολέμου

Νωρίτερα, οι Ουκρανοί έθεσαν στη μαύρη λίστα τον αυστριακό τραπεζικό όμιλο Raiffeisen Bank, την αμερικανική εταιρεία Procter&Gamble, τον γαλλικό γίγαντα οικιακών ειδών Leroy Merlin, την ComNav Technology, το Liberian International Ship & Corporate Registry, τη γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Auchan, την ουγγρική τράπεζα OTP, την εταιρεία ποτών Bacardi, τον όμιλο εταιρειών της Κίνας Alibaba στην οποία ανήκει η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών Aliexpress, καθώς και δύο εταιρείες καπνού - την Philip Morris της Αμερικής και την Japan Tobacco της Ιαπωνίας.

Η ουκρανική υστερία με τη Bacardi

Οι ουκρανικές αρχές είχαν επιδείξει πραγματική υστερία με την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Bacardi που επίσης συνέχιζε να δραστηριοποιείται στη Ρωσία μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και μάλιστα  με εντυπωσιακή αύξηση κερδών.
Στοιχεία από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία έδειξαν ότι τα κέρδη της εταιρείας υπερτριπλασιάστηκαν στη χώρα κατά το έτος 2022.
Η ρωσική θυγατρική της Bacardi Bacardi Rus LLC αύξησε τα κέρδη της σε 4,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (43,7 εκατομμύρια ευρώ), από 1,5 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Η εταιρεία έχει μάλιστα ενισχύσει τη θέση της στη χώρα καθώς αρκετοί από τους μεγάλους ανταγωνιστές της έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.
«Έτσι, η Bacardi Limited συνεχίζει να πληρώνει σημαντικούς φόρους στον προϋπολογισμό της Ρωσίας, να υποστηρίζει την οικονομία της και να υποστηρίζει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς του Κιέβου.
Μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες της Bacardi περιλαμβάνουν το ομώνυμο ρούμι, το τζιν Bombay, την τεκίλα Cazadores, τη βότκα Grey Goose, τα βερμούτ William Lawson's and Angel's Envy, Martini και Noilly Prat.
Μια άλλη δυτική εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών, ο γαλλικός Όμιλος Pernod Ricard, διανομέας της Absolut Vodka επέστρεψε στη ρωσική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης