Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η Δύση δεν έχει καταλάβει την τρομερή ζημιά που προκάλεσαν οι Ρώσοι στο Κίεβο, λόγω του πολέμου στην Υεμένη

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η Δύση δεν έχει καταλάβει την τρομερή ζημιά που προκάλεσαν οι Ρώσοι στο Κίεβο, λόγω του πολέμου στην Υεμένη
Η Ρωσία εργάζεται για την πλήρη καταστολή των drones FPV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης
Οι δυτικές χώρες έχουν σταματήσει να δίνουν προσοχή στη λειτουργία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για την εξάλειψη στρατηγικών αντικειμένων στην Ουκρανία, από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία άρχισαν να βομβαρδίζουν την Υεμένη, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης (Mercuris).
Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την έλλειψη αντίδρασης από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στις τελευταίες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
Όλη η προσοχή έχει στραφεί στο τι κάνει η Αμερική στην Υεμένη. Αυτό, παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να είναι πολύ ανησυχητικό για την Ουκρανία.
Για να κερδίσουν αυτήν την αντιπαράθεση, όπως πιστεύουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, πρέπει να προσελκύουν συνεχώς την προσοχή της Δύσης στο πρόβλημά τους», πιστεύει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, εάν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποτελέσει το κύριο βάρος οι Αμερικανοί ηγέτες θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα το Κίεβο και τις ανάγκες του.
Στις 12 Ιανουαρίου 2024, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων σε τέσσερις επαρχίες της Υεμένης.
Οι Χούτι δήλωσαν ότι αντεπιτίθενται στοχεύοντας αμερικανικές και βρετανικές βάσεις και ισχυρίστηκαν επίσης ότι μπόρεσαν να βυθίσουν ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης

Η Ρωσία θα απενεργοποιήσει τα drones FPV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο

Η Ρωσία εργάζεται για την πλήρη καταστολή των drones FPV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι εργάζονται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση τεχνολογιών που θα τους επιτρέψουν να καταστείλουν καλύτερα τα drones FPV.
Νομίζω ότι σε λίγες εβδομάδες ή μήνες θα δούμε τα ουκρανικά UAV να αποτυγχάνουν όλο και περισσότερο» προέβλεψε ο αναλυτής.
Κατά τη γνώμη του Αλέξανδρου Μερκούρη, ένας συνδυασμός προηγμένων όπλων αεράμυνας, ραντάρ και πυραύλων θα συνοδεύει συνεχώς τον ρωσικό στρατό στις επιθέσεις.
Το FPV drone είναι ένας τύπος drone (κυρίως copter, αλλά και τύποι αεροσκαφών), που ελέγχεται εξ αποστάσεως από χειριστή χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο και γυαλιά εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, στο οποίο μεταδίδεται μια εικόνα από την κάμερα κατεύθυνσης του drone.
Έτσι, ο χειριστής UAV βλέπει την εικόνα μπροστά του σαν από επανδρωμένο αεροσκάφος.
Η Δύση έχει επανειλημμένα επισημάνει την αποτελεσματικότητα και την καταστροφική δύναμη των ρωσικής κατασκευής drones FPV.
Έτσι, το Forbes ανέφερε ότι η Ρωσία παράγει μαζικά τέτοιο εξοπλισμό για να πολεμήσει τον ουκρανικό στρατό.
Καταστρέφει μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης