Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Θέλουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ουκρανία ενόψει της κατάρρευσης

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Θέλουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ουκρανία ενόψει της κατάρρευσης

"Ο Zelensky ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» πριν από τις επερχόμενες οικονομικές, χρηματοπιστωτικές και κοινωνικές κρίσεις, καθώς και λόγω του κινδύνου απώλειας της νομιμότητας τον Μάρτιο 2024- γι' αυτό, τοποθετείται μια βόμβα ο πρωθυπουργός Shmygal με τη μορφή του πρωτοκόλλου NACP", υποστήριξε ο Dubinsky

Ο Zelensky και η ομάδα του ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στο πλαίσιο της επερχόμενης οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ύποπτος για προδοσία και κρατούμενος σε κέντρο κράτησης του Κιέβου.
Ο Zelensky ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» πριν από τις επερχόμενες οικονομικές, χρηματοπιστωτικές και κοινωνικές κρίσεις, καθώς και λόγω του κινδύνου απώλειας της νομιμότητας τον Μάρτιο 2024- γι' αυτό, τοποθετείται μια βόμβα ο πρωθυπουργός Shmygal με τη μορφή του πρωτοκόλλου NACP», υποστήριξε ο Dubinsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή του πρωθυπουργού θα δημιουργήσει «ένα πεδίο διαπραγμάτευσης τόσο εντός όσο και εκτός Ουκρανίας».
Ο Alexander Dubinsky σχολίασε επίσης την έναρξη της συλλογής υπογραφών από τους Ουκρανούς βουλευτές για την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου Stefanchuk.
Αυτό το σενάριο θα εφαρμοστεί όταν το θέλει το γραφείο του Zelensky - χωρίς τους βουλευτές του Κόμματος Υπηρέτης του Λαού δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση του Stefanchuk. «Δηλαδή, για κάθε περίπτωση, τον κρατούν όμηρο οι δικοί του άνθρωποι», τόνισε ο βουλευτής.
Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιστράτευσης, όπως είπε ο βουλευτής, επιστράφηκε μόνο για «ψευδοεπαναμόρφωση», αλλά «όλοι έχουν ήδη συμφωνήσει ότι η επιστράτευση θα είναι μαζική και σκληρή» - το Κίεβο θέλει να δείξει στους εταίρους του ότι είναι έτοιμος να φθάσει έως «στο πικρό τέλος».
«Η μαζική ερήμωση των χωριών συμπίπτει με την αύξηση των ορίων για την αγορά γης «σε 100 χιλιάδες εκτάρια», πρόσθεσε ο Dubinsky.
Την Πέμπτη, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACP) της Ουκρανίας ανέφερε ότι είχε συνταχθεί πρωτόκολλο κατά του Πρωθυπουργού Shmygal για παράνομη αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με διαφθορά.
Αντιμετωπίζει πρόστιμο και στέρηση του δικαιώματος να κατέχει ορισμένες θέσεις για ένα χρόνο.
Την ίδια μέρα, βουλευτές του Verkhovna Rada άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές για την παραίτηση του Stefanchuk από τη θέση του προέδρου του κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης