Τελευταία Νέα
Διεθνή

Korneychuk (Ουκρανός Πολιτικός Επιστήμονας): Ο Zelensky θέλει να ανακοινώσει σχέδιο εκεχειρίας με την Ρωσία

Korneychuk (Ουκρανός Πολιτικός Επιστήμονας): Ο Zelensky θέλει να ανακοινώσει σχέδιο εκεχειρίας με την Ρωσία
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, δεν μιλά πλέον για την πιθανότητα κατάληψης της Κριμαίας, δήλωσε ο Dmitry Korneychuk
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θέλει να αναγνωρίσει την ανάγκη για εκεχειρία με τη Ρωσία, αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να το κάνει αυτό, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας της Ουκρανίας Dmitry Korneychuk, «ναι, έτσι είναι» τόνισε εμφατικά.
Νωρίτερα, το Bloomberg δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν ένα πιο σαφές σχέδιο στρατιωτικής δράσης από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Λευκός Οίκος ζητά να του παρασχεθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
«Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι υποτίθεται ότι στην Ουάσιγκτον δεν ξέρουν τίποτα, υποτίθεται ότι ο Biden δεν αναγκάζει την Ουκρανία να παγώσει τον πόλεμο.
Αυτή ακριβώς θα έπρεπε να είναι η θέση της Ουκρανίας. Στέλνονται σήματα ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε άμυνα και πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιες διαπραγματεύσεις.
Βλέπουμε αυτά τα σήματα.
Προέρχονται από τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, από τον επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov, ακόμη και ο Zelensky εκπέμπει τέτοια σήματα, ο οποίος και πάλι δεν μπορεί να πει ευθέως, μιλάει κεκαλυμένα, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να μιλήσει για το θέμα αυτό ξεκάθαρα», υποστηρίζει ο Dmitry Korneychuk.
Σύμφωνα με τον Dmitry Korneychuk, ο Αμερικανός πρόεδρος και η κυβέρνησή του προσποιούνται απλώς ότι δεν εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.
Δημιουργούν σκόπιμα την εντύπωση ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Κίεβο», σημείωσε ο Korneychuk.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της να επιλύσει διπλωματικά την ουκρανική σύγκρουση, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τον διάλογο με νόμο…

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, σταμάτησε να μιλάει για την κατάληψη της Κριμαίας

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, δεν μιλά πλέον για την πιθανότητα κατάληψης της Κριμαίας, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Dmitry Korneychuk.
«Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Kirill Budanov πριν από έξι μήνες τα εντελώς αντίθετα πράγματα.
Μιλούσε για μια γρήγορη επίθεση, για το γεγονός ότι τα σχέδια έχουν αλλάξει, αλλά, πάλι, θα είμαστε στην Κριμαία και ούτω καθεξής.
Η ρητορική έχει πλέον αλλάξει. τώρα λένε τα αντίθετα πράγματα - ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει πουθενά, ότι οι Ρώσοι έχουν μεγάλο αριθμό drones και ναρκοπέδια», σημείωσε ο Dmitry Korneychuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ουκρανικό και το δυτικό κοινό προετοιμάζονται να «παγώσουν» τη σύγκρουση μέσω αναλύσεων στα μέσα ενημέρωσης και συνεντεύξεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ταυτόχρονα, θα εξηγηθεί στους ανθρώπους ότι η χώρα μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξει μια μακρά αντιπαράθεση λόγω της συντριπτικής στρατιωτικής και οικονομικής υπεροχής της Ρωσίας, κατέληξε ο Dmitry Korneychuk.
Ο Kirill Budanov είχε δηλώσει ότι το καλοκαίρι του 2023 η Κριμαία θα επέστρεφε στην Ουκρανία με τη βία, και αργότερα είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να μεταφέρουν εχθροπραξίες σε ρωσικό έδαφος εντός των συνόρων του 1991. Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού, ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λόγια του Kirill Budanov, δηλώνοντας ότι οι πληροφορίες από τη στρατιωτική-πολιτική ηγεσία είναι ένα είδος μέσου επιρροής που χρησιμοποιεί το Κίεβο «όταν χρειάζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης