Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Στείλαμε ιδιωτικά μήνυμα – προειδοποίηση στο Ιράν για τους Houthi της Υεμένης

Biden: Στείλαμε ιδιωτικά μήνυμα – προειδοποίηση στο Ιράν για τους Houthi της Υεμένης
Το παραδώσαμε ιδιωτικά και είμαστε σίγουροι ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2023 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν ιδιωτικά μήνυμα στο Ιράν σχετικά με την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Houti που είναι υπεύθυνη για την επίθεση σε εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Το παραδώσαμε ιδιωτικά και είμαστε σίγουροι ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι», είπε ο Joe Biden σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Το κίνημα των Houthi απείλησε με «ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση» αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ένα ακόμη χτύπημα στην Υεμένη τη νύχτα, εντείνοντας περαιτέρω τις εντάσεις καθώς η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε να προστατεύσει τη ναυτιλία από επιθέσεις της ομάδας που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν.
Το τελευταίο χτύπημα, το οποίο οι ΗΠΑ είπαν ότι έπληξε εγκατάσταση ραντάρ, ήρθε μια ημέρα μετά από δεκάδες άλλα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις των Ηοuthi στην Υεμένη.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου  John Kirbi δήλωσε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου  2024 ότι τα αρχικά πλήγματα έπληξαν την ικανότητα των Ηοuthi να αποθηκεύουν, να εκτοξεύουν και να καθοδηγούν πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει για να απειλήσει τη ναυτιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης