Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cherepakha: Το ρωσικό drone – χελώνα που μεταφέρει πυρομαχικά στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού μετώπου

Cherepakha: Το ρωσικό drone – χελώνα που μεταφέρει πυρομαχικά στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού μετώπου
Το drone - χελώνα μπορεί να μετακινήσει έως και 500 κιλά φορτίου
Μία από τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες άρχισε να χρησιμοποιεί ένα νέο πρωτότυπο τροχοφόρο drone στην Ουκρανία.
Λέγεται Cherepakha (σ.σ. χελώνα) και είναι ένα νέο τροχοφόρο drone μεταφοράς φορτίου που αναπτύχθηκε από μια ρωσική εταιρεία που ονομάζεται Argo, το οποίο πρόσφατα τέθηκε σε δοκιμές σε συνθήκες μάχης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Argo, Konstantin Bagdasarov, το drone έχει αναπτυχθεί με μια από τις ρωσικές μονάδες στρατευμάτων που επιχειρεί στην πρώτη γραμμή και χρησιμοποιείται κυρίως για την παράδοση πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων οβίδων για πληρώματα όλμων και σιτηρεσίων σε στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή
Το μικρό προφίλ του drone ύψους μόλις ενός μέτρου και ο ηλεκτροκινητήρας του που λειτουργεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου και παράγει λίγο θόρυβο καθιστούν το όχημα δύσκολο να εντοπιστεί, με τον Bagdasarov να υποστηρίζει επίσης ότι το Cherepakha δεν αφήνει αξιοσημείωτο ίχνος θερμότητας.
Το drone μπορεί να μετακινήσει έως και 500 κιλά φορτίου και έχει μέγιστη ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα την ώρα (εξ ου και το όνομα) καθώς σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με την ταχύτητα μιας μονάδας πεζικού που προχωρά.
Το Cherepakha μπορεί επίσης να προγραμματιστεί να ακολουθεί έναν ραδιοφωνικό δείκτη που φέρει ένας αρχηγός ομάδας.

Έρχονται …και άλλες χελώνες

Η Argo αναπτύσσει επί του παρόντος και άλλες εκδοχές του «Cherepakha» που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα ανίχνευσης lidar και δορυφορική ζεύξη.
Τα νέα μοντέλα ενδέχεται να διαφέρουν σε μέγεθος αλλά αναμένεται να είναι επίσης τροχοφόρα.
Σύμφωνα με την εταιρεία το drone θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς, όπως κατάσβεση πυρκαγιάς, επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς ασθενών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης