Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Τουλάχιστον 33 νεκροί από κατολίσθηση, 30 άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια

Κολομβία: Τουλάχιστον 33 νεκροί από κατολίσθηση, 30 άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια
Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι γης αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν στον πλημμυρισμένο δρόμο από κάτω
Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή (12/1) σε κατολίσθηση που συνέβη στη βορειοδυτική Κολομβία, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η κυβέρνηση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2023.
Η κατολίσθηση, η οποία συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (12/1), κάλυψε με λάσπη έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Κίμπντο και Μεντεγίν στην επαρχία Τσόκο του Ειρηνικού.
Άγνωστος αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται, καθώς η λάσπη καταπλάκωσε πλήρως πολλά αυτοκίνητα στο δρόμο, ανέφεραν οι αρχές.
«Οι περισσότεροι» από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε αυτή την καταστροφή η οποία συνέβη σε μια κοινότητα αυτοχθόνων είναι παιδιά, ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φράνσια Μάρκες.
Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι γης αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν στον πλημμυρισμένο δρόμο από κάτω.
Ο δρόμος που συνδέει το Μεντεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, με το Κουίμπντο, έκλεισε προσωρινά αφού υπέστη ζημιές από πολλές κατολισθήσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 30 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δεσμεύτηκε να παρέχει «όλη τη διαθέσιμη βοήθεια για την επαρχία Τσόκο για αυτή τη φρικτή τραγωδία».
Περίπου 50 στρατιώτες έφτασαν επίσης στο σημείο για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης