Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει η Νότια Αφρική: Το Ισραήλ δεν είναι σε αυτοάμυνα, διαπράττει γενοκτονία

Επιμένει η Νότια Αφρική: Το Ισραήλ δεν είναι σε αυτοάμυνα, διαπράττει γενοκτονία
Η Νότια Αφρική ζητά από το Διεθνές Δικαστήριο να κρίνει ότι το Ισραήλ παραβιάζει τις υποχρεώσεις του βάσει της σύμβασης για τη γενοκτονία
Σχετικά Άρθρα
Ο Rapulane Sydney Molekane, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Νότιας Αφρικής στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη δεν αποδέχεται ότι οι ισραηλινές ενέργειες κατά των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας μπορούν να χαρακτηριστούν ως αυτοάμυνα.
«Από τότε που το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Γάζα μετά τη φρικτή επίθεση της Hamas τον περασμένο Οκτώβριο, η Νότια Αφρική έχει εκφράσει σε πολλά πολυμερή forum, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ότι η συμπεριφορά του Τελ Αβίβ κατά του παλαιστινιακού λαού ισοδυναμεί με γενοκτονία», είπε ο Νοτιοαφρικανός διπλωμάτης.

Αδιάκριτοι βομβαρδισμοί

«Αυτό που έχουμε γίνει μάρτυρες από τότε, είναι ο αδιάκριτος βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υποδομών όπως εγκαταστάσεις υγείας, σχολεία, ακόμη και καταυλισμοί προσφύγων και η λιμοκτονία του πληθυσμού δεν είναι εξ ορισμού αυτοάμυνα αλλά γενοκτονία», πρόσθεσε.
Η Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία κατέθεσε μήνυση κατά του Ισραήλ για παραβίαση της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας (Σύμβαση Γενοκτονίας) στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη στα τέλη Δεκεμβρίου.
Το έγγραφο βεβαιώνει ότι οι ενέργειες των ισραηλινών αρχών μπορούν να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία επειδή διαπράττονται με σκοπό «να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα ως μέρος της ευρύτερης παλαιστινιακής εθνικής, φυλετικής και εθνικής ομάδας».
Η Νότια Αφρική ζητά από το δικαστήριο να κρίνει ότι το Ισραήλ παραβιάζει τις υποχρεώσεις του βάσει της σύμβασης για τη γενοκτονία και πρέπει να σταματήσει όλες τις εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και να καταβάλει αποζημιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης