Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει στον Lai (Ταϊβάν): Η Ταϊβάν αναπόσπαστο μέρος της μίας και μόνης Κίνας

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει στον Lai (Ταϊβάν): Η Ταϊβάν αναπόσπαστο μέρος της μίας και μόνης Κίνας
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επανέλαβε σε σχόλιο για τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ότι η Ρωσία θεωρεί το νησί ως αναπόσπαστο μέρος της Κίνας
Η Ρωσία "επιβεβαιώνει το αμετάβλητο της θέσης αρχών της για το ζήτημα της Ταϊβάν, η οποία διατυπώνεται στα πολιτικά έγγραφα που υπογράφηκαν και εγκρίθηκαν από τους αρχηγούς και των δύο κρατών μεταξύ 1992 και 2000", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η εκπρόσωπος επανέλαβε σε σχόλιο για τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ότι η Ρωσία θεωρεί το νησί ως αναπόσπαστο μέρος της Κίνας.
«Η θέση της Ρωσίας για την Ταϊβάν είναι γνωστή, συνεπής και αμετάβλητη», ανέφερε η διπλωμάτης σε δήλωσή της.
Είπε ότι η πολιτική κατοχυρώνεται σε πολλές συνθήκες, για παράδειγμα στο άρθρο 5 της Συνθήκης για την καλή γειτονία, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας της 16ης Ιουλίου 2001.

Σε αυτή τη ρήτρα, η Ρωσία "επιβεβαιώνει το αμετάβλητο της θέσης αρχών της για το ζήτημα της Ταϊβάν, η οποία διατυπώνεται στα πολιτικά έγγραφα που υπογράφηκαν και εγκρίθηκαν από τους αρχηγούς και των δύο κρατών μεταξύ 1992 και 2000", είπε.
Η Zakharova παρέθεσε επίσης αυτό το απόσπασμα από τη ρήτρα: «Η ρωσική πλευρά αναγνωρίζει ότι υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί όλη την Κίνα και η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της Κίνας
Η ρωσική πλευρά αντιτίθεται στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν με οποιαδήποτε μορφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης